reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Poczekaj z antybiotykiem troszkę, ja zawsze jeszcze jakiś czas obserwuje. Zazwyczaj wszystko mija. Oni teraz już przepisują te antybiotyki jak cukierki. Zdrówka życzę :)
Jasne że nawet go nie wykupiłam. Dzisiaj idziemy do naszego lekarza rodzinnego i wolę żeby sam zadecydował co jej dawać ale nie ma ani temperatury ani nic

reklama
Byłam właśnie z córką na pogotowiu bo płakała że ją boli ucho.... Oczywiście tam płakała i tym samym miała 37°. Dr stwierdziła że ucho jest ok i pewnie od Kataru i zmiany ciśnienia zaczęło ja boleć i wystarczy dać przeciwbólowy a z jaką receptą wyszliśmy? Z antybiotykiem i całą listą zaleceń. Porażka
A może jakieś ząbki jej idą i ją boli? Mój też czasami narzekał na ucho,albo na ból głowy, miał lekko podniesioną temp. a okazało się, że nowy ząbek się wyciska

@Bea.K84 ząbki raczej nie... Chodzi do przedszkola i tak co 2 tygodnie ma katar bo rodzice dają dzieci z temperaturą bez jakichkolwiek skrupułów... Dziś ucho już nie boli wiec zostanie w domu dwa dni profilaktycznie

Zaczynam mieć dość stanu ciążowego... Dzisiaj po 2 dniach przerwy tak wymiotuję że nie wiem jak się nazywam:( do tego boli mnie prawa pachwina:( mam wzmożony ślinotok i zużyłam od rana 2 pudełka chusteczek:( a tu nie ma lekko i jestem z młodą do 16:20 sama:(

Dziewczyny powróciłam....
na urlopie było super, fajnie było spacerować i oglądać te cudne górskie widoki. W termach też ok, ale bez szału.
Jednej nocy coś mnie tak złapało, i wymiotowałam i krew z nosa, biegunka....myślałam że umieram.
Teraz znów mnie coś bierze i ogólnie kiepski okres mamy...coś z kanalizą jest nie tak i nam woda wybiła :( nocujemy i kąpiemy się u mojej mamy.
Wszędzie brudno, nie mogę włączyć zmywarki i pralki i tak się wściekam bo lubię jak jest czysto i w miarę ogarnięte....
Byłam u ginekologa, miałam pobrany wymaz z szyjki, za tydzień glukoza i powtórka na toxo...
Powiedzcie mi, czy któraś znalazła o tej refundacji immunoglobuliny? Bo na Ministerstwie Zdrowia komunikat jest, ale mój lekarz nic nie wiedział i szczerze wątpił....

A macie jakieś sposoby na bolące plecy ?
pilates - ćwiczenia na kręgosłup, ale muszą być regularne żeby były efekty :)
ja ćwiczę w ciąży to:
i jedna z sekcji - Core Pliates jest właśnie na kręgosłup :)

EDIT: zapomniałam dopisać, że jest tu też sporo ćwiczeń na mięśnie Kegla :)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane. Właśnie siedzę w gigantycznej kolejce do mojego gina, No takiego tłumu to tu jeszcze nie widziałam. [emoji20] dzis chyba dostanę skierowanie na glukozę i mam lekki stres bo nigdy nie robiłam. A tak sie ostatnio zastanawiałam, nie pamietam niestety ktora z Was pisała o malowodziu, jak sobie radzi z piciem wody? U mnie z początku bylo cieżko wmusić te 2 l wody, ale z dnia na dzien lepiej [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie kochane. Właśnie siedzę w gigantycznej kolejce do mojego gina, No takiego tłumu to tu jeszcze nie widziałam. [emoji20] dzis chyba dostanę skierowanie na glukozę i mam lekki stres bo nigdy nie robiłam. A tak sie ostatnio zastanawiałam, nie pamietam niestety ktora z Was pisała o malowodziu, jak sobie radzi z piciem wody? U mnie z początku bylo cieżko wmusić te 2 l wody, ale z dnia na dzien lepiej [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To ja pisalam :) mam zalecone pic 2,5l dziennie ;) czasem nawet udaje mi sie wypic wiecej :) codziennie rano i wieczorem robie duzy kubek (ma 0,5l) herbaty + w ciągu dnia wypijam butelke wody 1,75 :) a dodatkowo jeszcze jakis soczek jednodniowy albo cos w tym stylu ;) nawet nie wiem kiedy zlecial ten tydzien, jutro ide na kontrolne usg i okaze sie czy picie cos pomoglo :) oby, trzymajcie kciuki :)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry