reklama
Hej hej!
Melduję się jako przyszła mama ze Śląska
Wczoraj lekarz potwierdził, po prawie roku starań mamy mała kropeczke wg daty ostatniej miesiączki wypada 5-6 tydzien, natomiast z usg lekarz określil 4-5 tydzień.
Nowa 9189 jak się czujesz? Masz już jakieś objawy?
Ja wczoraj wróciłam z urlopu (na którym zrobiłam test i już wiedziałam co się kroi - piwko nagle nie smakowało co było baaardzo dziwne ) po 13 godzinnym locie do dziś pobolewa mnie brzuch, wczoraj lekarz przepisał mi duphaston i luteine. Kazał odpoczywać i przyjść za tydzień na kontrolę. Mam nadzieję że wszystko będzie okej
Melduję się jako przyszła mama ze Śląska
Wczoraj lekarz potwierdził, po prawie roku starań mamy mała kropeczke wg daty ostatniej miesiączki wypada 5-6 tydzien, natomiast z usg lekarz określil 4-5 tydzień.
Nowa 9189 jak się czujesz? Masz już jakieś objawy?
Ja wczoraj wróciłam z urlopu (na którym zrobiłam test i już wiedziałam co się kroi - piwko nagle nie smakowało co było baaardzo dziwne ) po 13 godzinnym locie do dziś pobolewa mnie brzuch, wczoraj lekarz przepisał mi duphaston i luteine. Kazał odpoczywać i przyjść za tydzień na kontrolę. Mam nadzieję że wszystko będzie okej
Hey Kingulina ja póki co też miewam bóle w dole brzucha ale lekarka powiedziała, że może tak być i część kobiet ma takie dolegliwości, następną wizytę mam 13.11 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze czuje się bardzo fajnie czasami odczuwam zmęczenie i jestem bardziej senna ale ogólnie gdyby było tak jak teraz to super nie mogę narzekać a Ty oprócz bóli masz inne dolegliwości? Ja Duphoston wcześniej brałam z powodu torbieli na jajnikach i w sumie w tym cyklu w którym zaczęłam brać zaszłam a ciążę.
Ooo ja dokładnie tak samo 13 idę znów do lekarza dziś byłam na 1 becie przed wizytą idę na kolejną żeby zobaczyć zmianę. Ja tak samo jak Ty jestem ciągle zmęczona i zaspana, przejdę kawałek i już muszę odpocząć nudności na chwilę obecną delikatne po jedzeniu ale nie na wymioty i mam nadzieję że tak zostanie i mnie to ominie
Dziś zaczęłam się stresować ciąża bezzarodkowa, za dużo czytam na temat ciąży i potem się denerwuje takimi rzeczami, wczoraj na usg widać było tylko pęcherzyk. Nie wiem jak wytrzymam do tej wizyty w przyszłym tygodniu
Dziś zaczęłam się stresować ciąża bezzarodkowa, za dużo czytam na temat ciąży i potem się denerwuje takimi rzeczami, wczoraj na usg widać było tylko pęcherzyk. Nie wiem jak wytrzymam do tej wizyty w przyszłym tygodniu
Nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze u mnie w usg też było widać tylko pęcherzyk we wczesnej ciąży to zupełnie normalne dostałaś od lekarza skierowanie na badania? Ja muszę zrobić na tego 13.11 badania z krwi morfologia, glukoza, tsh, toksoplazmoza, różyczka, hiv, hcv itd. Skąd dokładnie jesteś? Ile masz lat?
Tak tak ja też dostałam skierowanie na badania bHCG x2 w tym tygodniu i w przyszłym żeby zobaczyć przyrost, cmv, toksoplazmoza, Ig, igm, vdrl, HIV, hbs, morfologia i grupa krwi
Jestem że Świętochłowic i mam 26 lat
W którym tygodniu dowiedziałas się o dzieciątku?
Jestem że Świętochłowic i mam 26 lat
W którym tygodniu dowiedziałas się o dzieciątku?
Szok i radość wydaje mi się że na początku bardziej niż ja, bo mimo tych kilku miesięcy starań jak zobaczylam 2 kreski to byłam szczęśliwa ale też przerażona i nie mogłam uwierzyć że się udało, że to już
Na dodatek byliśmy w trakcie urlopu więc na pewno był niezapomniany i wyjątkowy
A u Ciebie jak reakcja?
Też tak już oszalałas na punkcie rzeczy dziecięcych? Ja jeszcze teraz mam l4 więc tylko siedzę i oglądam mebelki ciuszki zabawki i wózki
Na dodatek byliśmy w trakcie urlopu więc na pewno był niezapomniany i wyjątkowy
A u Ciebie jak reakcja?
Też tak już oszalałas na punkcie rzeczy dziecięcych? Ja jeszcze teraz mam l4 więc tylko siedzę i oglądam mebelki ciuszki zabawki i wózki
reklama
Hmmm reakcja mojego męża była mniej entuzjastyczna bardziej przerażenie, chyba myślał, że to dłużej potrwa teraz ma wątpliwości czy jest gotowy na bycie ojcem i czy nie jest za młody haha póki co nie przeglądałam nawet niczego dla dziecka, też jestem obecnie na l4 i chyba już tak pozostanie. Pracuje jako kosmetyczna w pracy mam styczność z chemią plus sprzęty typu ultradźwięki więc wolę nie ryzykować