reklama
onesmile
Świat według Pafffcia
U nas też jak kupa na plecach albo przesikany to sygnał do zmiany rozmiaru i tak własnie używamy od kilku dnia pampersów 4.
No dokladnie.
MEGA ZONK - mata edukacyjna IKEA: nudna,malo zroznicowana, malo kolorowa, tylko kilka dyndajacych zabawek, w tym 2 grzechoczace. Zabawki wisza bardzo wysoko i trzeba non stop dociskac palak do ziemi, zeby dziecko moglo dosiegnac. Nie polecam.
margerrita
Fanka BB :)
a u nas i 3 przesiakaly i 4 z pampersow tez, a na pewno nie sa zamale, albo mamy mega kupy, ale raczej obsatwiam, ze nowa seria, ktora jest ciensza mialy byc lepsze a sa do kitu, a mam jeszcze 4 paczki
papersy sie popsuly
papersy sie popsuly
nice-girl
U nas tak samo kupa ląduje na plecach małego jak go ktoś nosi na rękach albo też czasem jak siedzi w leżaczku w trakcie robienia kupy. Mi się wydaje że wtedy po prostu naciska się od spodu na pieluszkę no i wszystko przesuwa się go góry, no bo gdzie ma iść jak na dół się nie da, bo przyciśniete. Za to jak dziecko leży to pieluszka do plecków przyciśnięta i wtedy idzie kupa w dół - we właściwe miejsce. No i też często coś się wylewa jak ktoś za luźno zapnie pieluszkę (teściowa lub mój tata).
sugar_and_spice
matka Króla
Skrócili wkład chłonny i zlikwidowali plaster miodu, ten DryMax jest do bani.a u nas i 3 przesiakaly i 4 z pampersow tez, a na pewno nie sa zamale, albo mamy mega kupy, ale raczej obsatwiam, ze nowa seria, ktora jest ciensza mialy byc lepsze a sa do kitu, a mam jeszcze 4 paczki
papersy sie popsuly
Wiem ze temat pepka dlaleko za nami ,ale jakos tak mi sie przypomniało.
Octanisept wiem, ze teraz lekarze zalecaja tym czyścić pępek, ale u nas nie wysuszał i w konsekwencji pępek sie trzymał 1,5 miesiąca ehhh i mieliśmy juz skierowanie do chirurga, ale na szczęscie użyliśmy spirytusu(stary sposób) i odpadł po kilku dniach.
Octanisept wiem, ze teraz lekarze zalecaja tym czyścić pępek, ale u nas nie wysuszał i w konsekwencji pępek sie trzymał 1,5 miesiąca ehhh i mieliśmy juz skierowanie do chirurga, ale na szczęscie użyliśmy spirytusu(stary sposób) i odpadł po kilku dniach.
dorisday2512
potwierdzam , ze na octenisepcie dłuuuuuugo sie te pępki goją. Znacznie dłuzej niz na zwyklym spirytusie (uzywalam przy pierwszym dziecku). Takze lipa.
reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Ja również na czarną listę mogą wpisać OCTANISEPT ,u nas się nie sprawdził - w szpitalu psikali tym dziecku pępek ale po powrocie zauważyliśmy- już w pierwszy dzień,że w tym pępku się brud aż zbierał dlatego przeszliśmy na zwykły spirytus + patyczek do uszów i dokładnie obmywaliśmy pępek aby ten brud usuwać. Pępek nam dzięki temu bardzo szybko odpadł a pediatra nasz pochwaliła że w takim ładnym stanie jest.
Podziel się: