reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Jasne że pamiętamy :)
A jeśli chodzi o picie to na razie wystarczy że dasz cyca..a potem może spróbuj kubka niekapka..są od 4 miesiąca...ale nie pamiętam jakiej firmy!

reklama
bede musiala poprubowac-
podczytuje was czasami- duzo piszecie, nie sposub nadrobic haha.
od czasu do czasu wpadne moze do was na plotki- tak sportowo.
jezeli wam to nie przeszkadza ;-)

Jasne że pamiętamy :)
A jeśli chodzi o picie to na razie wystarczy że dasz cyca..a potem może spróbuj kubka niekapka..są od 4 miesiąca...ale nie pamiętam jakiej firmy!
Tommee Teppee ma od 4 m-ca, mam taki i uwazam,ze duzo lepiej kupic juz taki od skończonego 6 m-ca. Ja kupiłam wczoraj do kompletu aventa zamiast smoczka zakładany dziubek niekapka i mały ślicznie z niego pije bez problemu :-) Praktycznie do razu załapal :)

czesc dziewczyny- kiedys pisalam na grudniowkach- nie wiem czy mnie pamietacie

moj maly wcale nie toleruje butli- tylko cyc
kaszki i zupki ale tylko z lyzeczki- herbatki i soczki nie dla niego- bo nie pije.
Doskonale Cie rozumiem i mnie jest podobnie cały czas ćwiczymy...juz czasami mam dość...w nocy wypije z butli ściagnięte mleko ale co innego odpada....

Tommee Teppee ma od 4 m-ca, mam taki i uwazam,ze duzo lepiej kupic juz taki od skończonego 6 m-ca. Ja kupiłam wczoraj do kompletu aventa zamiast smoczka zakładany dziubek niekapka i mały ślicznie z niego pije bez problemu :-) Praktycznie do razu załapal :)
własnie zamowiłam kubek niekapek i okaze jak pojdzie u nas...

Doskonale Cie rozumiem i mnie jest podobnie cały czas ćwiczymy...juz czasami mam dość...w nocy wypije z butli ściagnięte mleko ale co innego odpada....

moj wcale nie chce butli ode mnie.....:no::no::no:
ale od mojej mamy lub meza tak....:tak:
ale damy rade- spoko- wreszcie sie przekona....:-D:-D:-D

Ktoś pytał o smoczek trójprzepływowy- on ma taką szczelinę w kształcie kreski "I", że przelecą przez niego gęstsze płyny. W zależności od ustawienia tej kreski w stosunku do buzi dziecka, płyny płyną szybciej lub wolniej. Są trzy takie stopnie (dlatego trójprzepływowy). Jeśli ustawisz tak "-" to płynie najwolniej, na skos "/"- szybciej i pionowo "I" najszybciej. My na razie karmimy się tym najwolniejszym sposobem.

Używa może któraś z was smoczków do karmienia TT? Tam w kategorii 6+ są z 3 i 4 kropelkami i tak się zastanawiam czy te z 4 kropelkami to są do kaszki:confused:
No i następne pytanie, jak szykujecie kaszkę mleczno-ryżową na noc w butli to bezpośrednio po przygotowaniu trzeba ją zjeść czy mogę przygotować, później kąpiel i jedzenie:sorry2: Nie zgęstnieje ta kaszka za bardzo?

reklama
Używa może któraś z was smoczków do karmienia TT? Tam w kategorii 6+ są z 3 i 4 kropelkami i tak się zastanawiam czy te z 4 kropelkami to są do kaszki:confused:
No i następne pytanie, jak szykujecie kaszkę mleczno-ryżową na noc w butli to bezpośrednio po przygotowaniu trzeba ją zjeść czy mogę przygotować, później kąpiel i jedzenie:sorry2: Nie zgęstnieje ta kaszka za bardzo?

Z tego co kiedyś oglądałam to z TT są specjalne smoczki do kaszek..ale jest też zaznaczone że są 6+..ale ile maja dziurek to nie wiem:eek:
A co do kaszki..nie wiem bo ja przygotowuję przed samym podaniem...choć jesli coś zostało w butelce to nie zauważyłam żeby zgęstło...ale głowy sobie nie dam uciąć:-D

Do góry