reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ćwiczymy ;)

reklama
Ja też liczę, mam aplikacje na telefon i tam wpisuje wszystko, no i ważę- jak jem w domu to wszystko, ostatnio mąż mi nalal kieliszek likieru i mówię żeby mi to zwazyl :-) dzięki temu dowiaduje się różnych rzeczy np. Czasem wydaje się że coś miałoby dużo kalorii a ma mało i odwrotnie.
Waga też stanęła i trzeba by obniżyć ilość kalorii ale jeszcze się wstrzymam. Spróbuję więcej ćwiczyć :-) od czasu do czasu zjem coś słodkiego np. Ostatnio mąż jadł czekoladę i mówię że zjem kostkę jeśli ma mniej niż 50 kalorii, i zwazylam przeliczyłam i wyszło równo 50 więc zjadlam:-)

Też liczę i korzystam z Fat Secret. Tam jest dużo dodanych produktów, np. z sieciówek. Jeden minus - nie można wpisać kalorii "z ręki" tylko każde danie trzeba rozpisywać na składniki. Ale są fajne raporty jeżeli chodzi o to, co i ile zjadło się w danym miesiącu, makroskładniki i można dodawać aktywność fizyczną i własne przepisy :)

To ja mam bardzo podobna nazywa się MyfitnessPal i tam też dzieli się posiłki na śniadanie obiad kolacje i przekąski, dodaje aktywność i podsumowuje dni, wartości odżywcze itp. Na początku trzeba chyba wpisać jaka i w ile chce się osiągnąć wagę i ona oblicza ile należy jeść kalorii ale potem jak się wpisuje to zlicza i nie trzeba się tym sugerować. Wyszukujemy produkty, wpisujemy własne albo można zczytac kod kreskowy z produktu i samo wyskakuje :-)

Dzięki Asia! Super apka, dzięki temu wiem, że moje śniadanie pochłonęło większość zalozonych kalorii ;p nie wiedziałam, że ser żółty to aż takie zło :p

U mnie waga stoi w miejscu. Nadal sie buntuje przed liczeniem kalorii :p Jak waga nie bedzie isc w dol to nie bedzie wyjscia i bede musiala zaczac.
Sprobowalam dzis Chodakowska, choc balam sie jak z brzuchem bedzie, ale bylo ok :) Sprobuje regularnie z nia cwiczyc.
Na jutro planuje biego-spacer wieczorem, jesli pogoda bedzie znosna.

Dziewczyny, a mi nie wchodzi ta aplikacja. Syn próbował. Może coś źle zrobił, spróbuję później.

Lila doczytałam wlasnie jaki sobie rygor wprowadziłaś ;) trzymam kciuki!! Dobrze by było jakbyś dodała jakies ćwiczenia, bo to bardzo pomaga zrzucać. Nawet chociaż z pół h jakbyś sobie wygospodarowała na ćwiczenia w domu ze 3 razy w tyg :)

reklama
Tak potwierdzam, ja ćwiczę ok 30 minut tak nie za ciężko, trochę elementów zumby trochę aerobiku trochę gimnastyki.i to dużo pomaga. Ja tak, 4-5razy w tygodniu, ale chociaż jeden dzień na początek to zawsze coś :-)

Do góry