Anastka_92
Fanka BB :)
Znacie jakiś przepis na ciasto, które mogłabym upiec i bez wyrzutów sumienia zjeść?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też po wizycie i w tym tygodniu miałam raz 95 i reszta w normie, ale zdarzały się 89 i dostałam insulinę na noc, na razie 1 jednostkę, zwiększać mogę max do 5j [emoji17]Jestem po wizycie u diabetologa. Powiedziała ze mam się nie przejmować póki co skokami cukru na czczo skoro z małym wszystko w porządku. Na obecna chwile zdarza się ze i tydzień mam wszystko w normie, jak skoczy to malutko bo do 95 max. Następna wizyta za miesiąc.
Ja też po wizycie i w tym tygodniu miałam raz 95 i reszta w normie, ale zdarzały się 89 i dostałam insulinę na noc, na razie 1 jednostkę, zwiększać mogę max do 5j [emoji17]
Po posiłkach mam cukry w porządku, rzadko się zdarzy większy niż 120, więc ta insulina ma za zadanie obniżyć cukier na czczo, bo one wydawały się pani diabetolog za bardzo na górnej granicy.A jak z cukrami po posiłkach ? Bo u mnie po 1 h czasem są małe zmiany niż na czczo bądź przed posiłkiem. Cukier mam raczej stały. Może to tez od tego zależy
Po posiłkach mam cukry w porządku, rzadko się zdarzy większy niż 120, więc ta insulina ma za zadanie obniżyć cukier na czczo, bo one wydawały się pani diabetolog za bardzo na górnej granicy.
Diabetolog twierdzi że 1-2 j powinny wystarczyć, będę się stosowała i za 2 tygodnie kontrola. Tylko że jak akurat w kolejnych 2 tygodniach nie zdarzy się przekroczenie, to w sumie i tak nie będę wiedziała czy to insulina działa, czy to dlatego że wyeliminowałam to co mi zaszkodziło w poprzednim tygodniu [emoji12]Matko 1j ? Szczerze to nie wiem jak to ma zadziałać? To tak malutko i wydaje się że marne szanse żeby coś zadziałało.
Diabetolog twierdzi że 1-2 j powinny wystarczyć, będę się stosowała i za 2 tygodnie kontrola. Tylko że jak akurat w kolejnych 2 tygodniach nie zdarzy się przekroczenie, to w sumie i tak nie będę wiedziała czy to insulina działa, czy to dlatego że wyeliminowałam to co mi zaszkodziło w poprzednim tygodniu [emoji12]
To fakt i nie potrafię tego tez zrozumieć !Z cukrem tez nie jest tak łatwo. To ze jednego dnia dany produkt podwyższy Ci cukier nie znaczy ze następnym razem tez się tak skończy.
To fakt i nie potrafię tego tez zrozumieć !