reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
@Ennis92 ale Ci leci ten cukier :oops:
A masz jeszcze insulinę, czy już nie?

Byłabym nieżywa z taki cukrem.
Ja się bardzo dobrze czuje [emoji23]
Mam, wczoraj mi zmniejszyli podstawowa i dziś zmniejszyli do posiłków ale dalej mam.
Ja się tutaj więcej ruszam więc może dlatego ale żeby aż tak? Ja ciągle coś jem [emoji23]

Ta cukrzyca ciążowa jest niesamowita, totalnie nieprzewidywalna, bo mniej insuliny i taki niski cukier.
Chyba, że te hormony na wywołanie jakoś wpływają na cukry...

Ja to tak nisko nigdy nie miałam od początku pomiarów.

Ta cukrzyca ciążowa jest niesamowita, totalnie nieprzewidywalna, bo mniej insuliny i taki niski cukier.
Chyba, że te hormony na wywołanie jakoś wpływają na cukry...

Ja to tak nisko nigdy nie miałam od początku pomiarów.

Ja jestem zdegustowana strasznie. Wcześniej jadłam wszystko, włącznie z ziemniakami mizeria na śmietanie i wszystkim tym co gotowałam mężowi i cukry w normie. Teraz nagle pyk i wychodzą cuda rano zjem śniadanie i po godzinie mam około 115 po 2 h spada do 80-90

Ja jestem zdegustowana strasznie. Wcześniej jadłam wszystko, włącznie z ziemniakami mizeria na śmietanie i wszystkim tym co gotowałam mężowi i cukry w normie. Teraz nagle pyk i wychodzą cuda rano.
Takie życie. Teraz twoja trzustka musi zadbać i o ciebie i o rosnące dziecko a to obciążenie dla organizmu. Dziecko rośnie, twoje hormony rosną a trzustka jest taka sama, w dodatku uciskana przez macice i nie daje rady. Tu nie ma co być zdegustowanym tylko starać się ogarnąć. Będzie lepiej będzie gorzej ale dasz radę

@Ennis92 Ty jeszcze nie urodziłaś ;p ? Ja to już myślałam, że szczęśliwa mama, a tak dalej wojna z cukrami ;p
Powiem szczerze, że ta cukrzyca to chyba trochę na wyrost. Normy są bardzo niskie i żeby samą dietą regulować to dosłownie trzeba jeść sałatę i pić wodę. Kiedyś tutaj pisałam, że bez sensu jest się męczyć jeżeli ewidentnie dieta nie daje rady. Mamy 21 wiek i od tego jest insulina żeby pomóc w regulacji glukozy.
U mnie diabetolog dała 2 tygodnie na zabawę z dietą potem nie było mowy o dalszym kombinowaniu. Dostałam insulinę i szukałam swojej magicznej dawki żeby cukier zbić poniżej 90 skończyło się na 18j. Mam spokój i nie modlę się przed każdym pomiarem na czczo czy jest ok.

@Ennis92 Ty jeszcze nie urodziłaś ;p ? Ja to już myślałam, że szczęśliwa mama, a tak dalej wojna z cukrami ;p
Powiem szczerze, że ta cukrzyca to chyba trochę na wyrost. Normy są bardzo niskie i żeby samą dietą regulować to dosłownie trzeba jeść sałatę i pić wodę. Kiedyś tutaj pisałam, że bez sensu jest się męczyć jeżeli ewidentnie dieta nie daje rady. Mamy 21 wiek i od tego jest insulina żeby pomóc w regulacji glukozy.
U mnie diabetolog dała 2 tygodnie na zabawę z dietą potem nie było mowy o dalszym kombinowaniu. Dostałam insulinę i szukałam swojej magicznej dawki żeby cukier zbić poniżej 90 skończyło się na 18j. Mam spokój i nie modlę się przed każdym pomiarem na czczo czy jest ok.
A tu się z tobą zgodzę. Nie ma co się unartwiac. Trzeba jeść zdrowo bo z czegoś te dziecko wziąść musi. A że czasem u zdrowe wywala cukier nic nie poradzisz.

Ja to do weekendu nie urodze [emoji23][emoji23] młody ogłosił strajk

Tak, jeśli ktoś miałby się męczyć z rygorystyczna dietą, to lepiej wejść na insulinę :)

Z tym, że moja dieta nie jest rygorystyczna, tylko specyficzna, np. placki ziemniaczane, pizza i beza z bitą śmietaną są ok, ale makaron, gotowane ziemniaki bez tłustego sosu czy żółty ser na kanapkach są be.
Dlatego ja jeszcze nie mam insuliny - taki dziwny organizm :)

reklama
A tu się z tobą zgodzę. Nie ma co się unartwiac. Trzeba jeść zdrowo bo z czegoś te dziecko wziąść musi. A że czasem u zdrowe wywala cukier nic nie poradzisz.

Ja to do weekendu nie urodze [emoji23][emoji23] młody ogłosił strajk
Oczywiście, że tak. Jeść normalnie, regularnie a nie się katować. Trzeba się 5000 razy zastanowić iż diety to se można po za ciążą stosować. A teraz jak trzustki nie daje rady z cukrami, wspomóc ją insuliną.

A co on taki buntownik ? I Ty tam będziesz tyle czasu ??!! ale zobacz szpital ma cudowną moc regulacji cukrów;) no posiłki masz piękne, widać że za graniczne ;p

Do góry