reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

No niby tak ale póki co przytyłam 4 kg
Może martwię się na zapas bo zawsze myślałam że kobiety w ciąży obligatoryjnie tyją po 20-30 kg. Z.drugiej strony trzymamy te diety jakby nie było więc może temu. Nie jemy aż tak bardzo za dwóch tylko dla dwóch.
Ja w niedzielę zaczynam 36 tydzień a na plusie 4kg :) Moja położna zawsze sapie ale nie ma się czym przejmować, wedlug usg mały ładnie rosnie i wszystko jest ok. Będzie mniej do zrzucania. To moja trzecia ciąża a najwięcej przytyłam 12kg w pierwszej ciąży. W drugiej 6kg. No a teraz dieta i jest dopiero 4.

reklama
No niby tak ale póki co przytyłam 4 kg
Może martwię się na zapas bo zawsze myślałam że kobiety w ciąży obligatoryjnie tyją po 20-30 kg. Z.drugiej strony trzymamy te diety jakby nie było więc może temu. Nie jemy aż tak bardzo za dwóch tylko dla dwóch.
Ja przytyłam 12kg a już jestem końcówce :) zaczęłam tyc jakoś koło 24tyg

Ja mam od wagi startowej 3,5 kg na plusie, a od najniższej w ciąży 6,5kg. Kończę 32 tydzień.

Myślę, że to ok, a jak bym jeszcze bardziej pilnowała michy, to pewnie mogłabym nawet nic nie przybrać. No ale pozwalałam sobie na bezę, czasem ciacho u rodziców po obiedzie czy placki ziemniaczane, więc i tak uważam, że wynik jest super :)

Na szczęście truskawki mi nie szkodzą, bo bym się zapłakała. Teraz dorzucam do nich śmietanę, bo po samych truskawkach za bardzo mi cukier leci w dół i to już po godzinie.

Ale Ty już jesteś najdalej z nas, na samej końcówce :)
Tobie za dwa tygodnie ta nadprogramową waga zacznie znikać, a my będziemy jeszcze rosnąć :D

I jeszcze wody, łożysko i takie tam, w kolejnych dniach pewnie będzie schodziła woda, więc na pewno szybko ubędzie Ci więcej niż sama waga młodego :)
Chociaż 5kg żeby przegonic chłopa [emoji23] zejdzie to zjedzie nie zejdzie to będę się martwić albo i nie

reklama
Do góry