reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja mam wrażenie, że po ciąży wszyscy lekarze znowu będą mieli mnie w pompie, więc wtedy będę musiała sama zadbać o swoje zdrowie.

Już parę lat temu z krzywej wyszedł mi stan przedcukrzycowy i nawet nigdy nie dostałam skierowania do diabetologa.

reklama
Coś kojarzę, że jakieś 6 tygodni po porodzie jeszcze trzeba zachować czujność, bo u jakiegoś małego procenta mam cukrzyca ciążowa może przejść w stan przewlekły.

Jak nie zapomnę, to dopytam za tydzień na wizycie jak z tą refundacją po porodzie.

@slodkatrojeczka jak wizyta u diabetologa?
Tez wlasnie weszlam zeby zobaczyc czy Slodka cos pisala na temat wizyty, czy ja przegapilam.
Okiennica ja po.6.tyg mam miec badnie krwi na czczo. A potem raz na rok na glukoze plus krew na to jak nerki pracuja, bo to idzie w parze.

Coś kojarzę, że jakieś 6 tygodni po porodzie jeszcze trzeba zachować czujność, bo u jakiegoś małego procenta mam cukrzyca ciążowa może przejść w stan przewlekły.

Jak nie zapomnę, to dopytam za tydzień na wizycie jak z tą refundacją po porodzie.

@slodkatrojeczka jak wizyta u diabetologa?
Na 15.45 mam :) Mi mówili, że 6 tygodni po porodzie obciążenie trzeba zrobić ;)

Ja po diabetologu. Dostałam novorapid do obiadu. Mam brać 5 minut przed obiadem narazie 1j i powinno być dobrze. Przyda się na wesele. No i nowego pena tylko muszę go jakoś oznaczyć, żebym nie pomyliła ;)

@renisus które parametry nerkowe z krwi robisz związane z cukrzycą?

Jakoś nie wierzę, że mi to jakikolwiek lekarz zleci, to sobie zapiszę i sama będę robić :)

Ja po diabetologu. Dostałam novorapid do obiadu. Mam brać 5 minut przed obiadem narazie 1j i powinno być dobrze. Przyda się na wesele. No i nowego pena tylko muszę go jakoś oznaczyć, żebym nie pomyliła ;)
Ja bym ci poleciła brać 15 minut przed bo on jednak wolno działa. Też mam Novorapid

Okiennica przeważnie robią podstawowa funkcje nerek

@renisus które parametry nerkowe z krwi robisz związane z cukrzycą?

Jakoś nie wierzę, że mi to jakikolwiek lekarz zleci, to sobie zapiszę i sama będę robić :)
Tak chyba to to. Zrobili mi w 18 tyg i sama bylam zaskoczona. Potem sie okazalo ze w moim przypadku powinno to byc regularne badanie o czym nikt nie mowil 4 lata temu.

reklama
Barbarzynstwo wstawać tak wcześnie. Jeszcze zawału mało nie dostałam bo cukier 120 ale zaraz po tym padła bateria i wsadzilam znowu o cukier 93. Do dupy z tymi glukometrami jak słaba bateria aż taki wpływ ma

Do góry