reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Cukier o 8 na czczo 102 więc dupa.
Co może być powodem? To, że ostatni posiłek zjadłam o 20.30 a potem dosłownie garstkę prażynek bekonowych;p
Czy to, że przed zmierzeniem leżałam w łóżku ok 40 min ?
Patrzę, że to będzie duże wyzwanie ;/

reklama
Co może być powodem? To, że ostatni posiłek zjadłam o 20.30 a potem dosłownie garstkę prażynek bekonowych;p
Jak wyżej. Hormony. Każdy kolejny dzień ciąży to obciążenie dla trzustki i te cukry będą się zmieniać nawet jeśli każdy dzień będzie dokładnie taki sam
I tak robicie super robotę, trzymacie cukry w rydzach.

U mnie na czczo 84. Po sniadaniu chyba też bedzie ok, bo się dobrze czuję. Zaraz będę mierzyła :) Niby tylko 2j tej insuliny a od razu wszystko w normie. Oby jak najdłużej :)

Jak wyżej. Hormony. Każdy kolejny dzień ciąży to obciążenie dla trzustki i te cukry będą się zmieniać nawet jeśli każdy dzień będzie dokładnie taki sam
I tak robicie super robotę, trzymacie cukry w rydzach.
Myślisz? Że aż tak one wpływają ? Oszaleć można będzie;/ a po śniadaniu: 2 jajka, kromka chleba żytniego z humusem i kupa warzyw z oliwą z oliwek 85. Szok....chyba prażynek nie można jednak;p
A i kawa czarna była jeszcze do tego i leki ....

Myślisz? Że aż tak one wpływają ? Oszaleć można będzie;/ a po śniadaniu: 2 jajka, kromka chleba żytniego z humusem i kupa warzyw z oliwą z oliwek 85. Szok....chyba prażynek nie można jednak;p
Widzę o po sobie, czytam badania, słucham lekarza.
Insulina to też hormon. Każda zmiana w ciele jakoś się odbija na zdrowiu. Czasem pozytywnie czasem nie. W ciąży jest więcej tych zmian, dzieciaki rosną co chwilę, przepływy się zmieniają, łożysko pracuje. Co chwilę coś się dzieje i to jest normalne że organizm nie nadąża

Widzę o po sobie, czytam badania, słucham lekarza.
Insulina to też hormon. Każda zmiana w ciele jakoś się odbija na zdrowiu. Czasem pozytywnie czasem nie. W ciąży jest więcej tych zmian, dzieciaki rosną co chwilę, przepływy się zmieniają, łożysko pracuje. Co chwilę coś się dzieje i to jest normalne że organizm nie nadąża
Spoko jednym słowem obserwować się trzeba i tyle.

Zjedz jakas mala kanapke czy cos dzisiaj zanim pojdziesz spac. Moze akurat pomoze.
U mnie na czczo 84. Po sniadaniu chyba też bedzie ok, bo się dobrze czuję. Zaraz będę mierzyła :) Niby tylko 2j tej insuliny a od razu wszystko w normie. Oby jak najdłużej :)
Ja mialam takie uczucia po metrforminie, ze moge jesc wiecej itd. Potem sie okazalo ze moglam przez tydzien [emoji51] Ale tyle dobrze ze nie zyje juz na samej salacie.

Zjedz jakas mala kanapke czy cos dzisiaj zanim pojdziesz spac. Moze akurat pomoze.
Ja mialam takie uczucia po metrforminie, ze moge jesc wiecej itd. Potem sie okazalo ze moglam przez tydzien [emoji51] Ale tyle dobrze ze nie zyje juz na samej salacie.
Zobaczę właśnie czy mi tej kanapeczki ok 22.30 nie zabrakowało. No i te prażynki też dały popis ;p więc czego ja oczekuję

reklama
Ja na cukier na czczo dziennie próbuje coś innego i ciągle ok100 [emoji52] Jadłam wg zaleceń dietetyka ok 21.30 pół białej bułki z maslanka - nie pomogło, jogurt z płatkami owsuanymi- nie pomogło, gorzkie kakao- nie pomogło, pół bułki z serem sałatą i pomidorem ok 22.30 - nie pomogło. Nie jadłam tego posiłku przed spaniem też 100 .... Zdaje się że nic na mnie nie działa. Do środy będę próbować bo w czwartek wizyta ale pomysłów już brak... Zdaje się że jak slodkatrojeczka dostanę insulinę na noc...

Do góry