reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Zazdroszczę, ja mam nadzieję że jak coś jeszcze pokombinuje to też uda mi się to wyregulować.

Jeżeli chodzi o lody to muszą być koniecznie takie normalne ze sklepu ? A jakbyś sobie parę mrożonych śliwek, czy maliny zblendowala, połączyła z jogurtem naturalnym i na 15 minut to zamrażalnika wstawiła ? Takie połączenie chyba jest ok ?
Śliwki mają wysoki IG :) No jak nie pozostanie mi nic innego to tak zrobię. Ale sprobowalabym takiego bardzo niezdrowego sklepowego [emoji23][emoji23]
A te cukry na czczo to wlasnie ostatnio wchodzą co raz wyzej i martwie się, że jeszcze nie ogarnę tego.

reklama
Heloł ewrybady, jak tam cukier na czczo?

U mnie dzisiaj 99, ale wieczorem miałam jakieś zaćmienie umysłowe i zamiast kanapki zjadłam jabłko:oops:
U mnie ok 4,7 (85) a na sniadanie pieczony bekonik z jajkiem zjadlam wiec powinno byc ok. Po tej kanapce 2 godziny cuker spalad.
Okiennica Ty sprawdzasz cukier po 2 godzinach?

U mnie po sniadaniu 153... Chyba znowu zaczął mi przeszkadzać chleb.. Albo to dlatego, że nie zjadłam tego ostatniego posiłku wczoraj...

No pewnie, że zjedz. Ja na urodzinach mojej córki próbowałam i torta i ciasta. Nie odważyłam sie na cały kawałek ale mężowi podbierałam z talerza :) 139 to jeszcze w normie ale w sumie już cudem :)

No cudem wlasnie. Do tego po kolejnej godzinie normalnie mi sie zakrecilo w glowie, spadlo do 86 i moze ten spadek byl za gwaltowny. Cisnienie w normie. Widocznie orgabizm sie odzwyczail. Ide cos zjesc, moze mi bedzie lepiej.

No cudem wlasnie. Do tego po kolejnej godzinie normalnie mi sie zakrecilo w glowie, spadlo do 86 i moze ten spadek byl za gwaltowny. Cisnienie w normie. Widocznie orgabizm sie odzwyczail. Ide cos zjesc, moze mi bedzie lepiej.
No bo to jest właśnie magia węglowodanów złożonych, jak zjesz to masz moc aż do nastepnego posiłku. A takie pszenne to zapychacz na chwilę.

Ja jeszcze nie wiem jaki mam bo dopiero wstałam. U nas dolna norma jest do 3.5 czyli właśnie jakieś 60-63.

Ja czasem jem coś przed spaniem czasem nie i nie zauważyłam żeby to wplywalo na cukier rano.

Dziś się będę objadac plackami ziwmniaczanymi

reklama
Do góry