reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Kupiłam Cheetosy, kutchupowe. Ale od godziny siedzę i się zastanawiam - ryzykować, czy nie. Zjadłam sobie sałatkę i apetyt na nie trochę zmalał... Ale drugi dzień trzymam cukier w ryzach bez wpadek i tak sobie gadam sama ze sobą, że chyba mi się należy [emoji23][emoji23]
Ja dzisiaj zjadlam wrapa w mcdonaldzie a potem dwie galki lodow. Nawet cukru nie sprawdzalam, zeby sie nie denerwowac[emoji6]

reklama
Kupiłam Cheetosy, kutchupowe. Ale od godziny siedzę i się zastanawiam - ryzykować, czy nie. Zjadłam sobie sałatkę i apetyt na nie trochę zmalał... Ale drugi dzień trzymam cukier w ryzach bez wpadek i tak sobie gadam sama ze sobą, że chyba mi się należy [emoji23][emoji23]
A ja dzisiaj się skuszę na prażynki paprykowe na drugą kolację [emoji16]

Ja dziś w ramach pierwszej udanej leki jazdy z chłopem (po górach[emoji23][emoji23]) zjadłam loda... Nie sprawdzałam bo się bałam

A mi chłop przywiózł blaty bezowe:-D

A ja tak lubię bezy... No i w sumie jajka są zdrowe, no nie? No to zrobiłam dużo bitej śmietany, żeby dla równowagi było dużo tłuszczu i dorzuciłam truskawki. Niebo w gębie i czułam się po tym super, w ogóle nie było takiego zjazdu jak po tym ostatnim makaronie. Ale cukru nie mierzyłam ;-)

A mi chłop przywiózł blaty bezowe:-D

A ja tak lubię bezy... No i w sumie jajka są zdrowe, no nie? No to zrobiłam dużo bitej śmietany, żeby dla równowagi było dużo tłuszczu i dorzuciłam truskawki. Niebo w gębie i czułam się po tym super, w ogóle nie było takiego zjazdu jak po tym ostatnim makaronie. Ale cukru nie mierzyłam ;-)
W sumie beza byłaby zdrowa gdyby nie ta tona cukru, z której się ją robi [emoji12]

reklama
Ale wychodzi na to, że ten cukier z bezy mniej szkodzi, niż makaron. Chyba te gotowane mączne produkty robią największą masakrę. Po śniadaniu+ćwiartka torcika z bezy mam cukier 110 i dobre samopoczucie, to samo po domowej pizzy, a po kilku pyzach z mięsem miałam niedawno 155 po dwóch godzinach i pół dnia wycięte z życiorysu.

Do góry