reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja bym porosila o zwykle badanie, moz daloby unikanac.Mieszka w UK i pilam bardzo slodki sok pomaranczowy - 300ml! Zobacz załącznik 947407
Ja myślę, że nam powinni tę glukozę rozcienczac w 300ml. U mnie byl kubek no max 200ml. Takie to było słodkie... Bleee. Jak już nie będę w ciąży to nikt mnie nie zmusi do krzywej. Będę mierzyła glukometrem dalej i tyle. Jak bedzie ok to przestane [emoji23]

reklama
Ja myślę, że nam powinni tę glukozę rozcienczac w 300ml. U mnie byl kubek no max 200ml. Takie to było słodkie... Bleee. Jak już nie będę w ciąży to nikt mnie nie zmusi do krzywej. Będę mierzyła glukometrem dalej i tyle. Jak bedzie ok to przestane [emoji23]
To tez bylo slodkie, a wstret do pomaranczy jeszcze dlugo bede miec.
Jeszcze do niedawna pilo sie gazowany napoj pomaranczowy, cos ala fanta ale zaliczany do energetykow czy izotonikow. To byla masakra, wypic pomaranczowe babelki z rana. Plakalam tam w gabinecie. Teraz bylo latwiej.

Jeszcze do niedawna pilo sie gazowany napoj pomaranczowy, cos ala fanta ale zaliczany do energetykow czy izotonikow. To byla masakra, wipc pomaranczowe babelki z rana. Plakalam tam w gabinecie. Teraz bylo latwiej.
Lucozade [emoji33][emoji2961][emoji2961][emoji2961] sam zapach przyprawia mnie o mdłości

Jeszcze do niedawna pilo sie gazowany napoj pomaranczowy, cos ala fanta ale zaliczany do energetykow czy izotonikow. To byla masakra, wypic pomaranczowe babelki z rana. Plakalam tam w gabinecie. Teraz bylo latwiej.
Na samą myśl o gazowanym na czczo czuję ból w żołądku.

Witam choruje na cukrzycę 11 lat obecnie jestem w ciąży na wszystkie pytania związane z cukrzyca i ciąża proszę śmiało pytać chętnie pomogę

Witam choruje na cukrzycę 11 lat obecnie jestem w ciąży na wszystkie pytania związane z cukrzyca i ciąża proszę śmiało pytać chętnie pomogę
Cukrzyca bez ciąży a w ciąży to dwa inne potwory. Sama choruje na cukrzycę od 5 lat, jestem w 24tyg i to co się teraz dzieje to jest pogrom. Także doświadczenie w cukrzycy nieciazowej nic nie daje

Cukrzyca bez ciąży a w ciąży to dwa inne potwory. Sama choruje na cukrzycę od 5 lat, jestem w 24tyg i to co się teraz dzieje to jest pogrom. Także doświadczenie w cukrzycy nieciazowej nic nie daje
Ennis a poza ciaża cukrzyca jest lżejsza? Czy tez trzeba sie tak pilnować i kłuć 4 razy dziennie?

Ennis a poza ciaża cukrzyca jest lżejsza? Czy tez trzeba sie tak pilnować i kłuć 4 razy dziennie?
Zależy od typu. Przy typie 1 pewnie tak samo jak nie bardziej. Typ 2 przeważnie tylko dieta i metformina więc nie trzeba wcale prawie.

Ja mam 1.5 także nazywana LADA i biorę tylko metformine I kłuję się 4 razy dziennie

W ciąży biorę dwie insuliny, metformine I kłuję się do 10 razy.

Także dla mnie dwa różne światy

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj robiłam krzywa. Wyniki 91/173/113 czy są ok? Położna mówi że ok ale już sama nie wiem....

Do góry