reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja bym porosila o zwykle badanie, moz daloby unikanac.Mieszka w UK i pilam bardzo slodki sok pomaranczowy - 300ml! Zobacz załącznik 947407
Ja myślę, że nam powinni tę glukozę rozcienczac w 300ml. U mnie byl kubek no max 200ml. Takie to było słodkie... Bleee. Jak już nie będę w ciąży to nikt mnie nie zmusi do krzywej. Będę mierzyła glukometrem dalej i tyle. Jak bedzie ok to przestane [emoji23]

reklama
Ja myślę, że nam powinni tę glukozę rozcienczac w 300ml. U mnie byl kubek no max 200ml. Takie to było słodkie... Bleee. Jak już nie będę w ciąży to nikt mnie nie zmusi do krzywej. Będę mierzyła glukometrem dalej i tyle. Jak bedzie ok to przestane [emoji23]
To tez bylo slodkie, a wstret do pomaranczy jeszcze dlugo bede miec.
Jeszcze do niedawna pilo sie gazowany napoj pomaranczowy, cos ala fanta ale zaliczany do energetykow czy izotonikow. To byla masakra, wypic pomaranczowe babelki z rana. Plakalam tam w gabinecie. Teraz bylo latwiej.

Jeszcze do niedawna pilo sie gazowany napoj pomaranczowy, cos ala fanta ale zaliczany do energetykow czy izotonikow. To byla masakra, wipc pomaranczowe babelki z rana. Plakalam tam w gabinecie. Teraz bylo latwiej.
Lucozade [emoji33][emoji2961][emoji2961][emoji2961] sam zapach przyprawia mnie o mdłości

Jeszcze do niedawna pilo sie gazowany napoj pomaranczowy, cos ala fanta ale zaliczany do energetykow czy izotonikow. To byla masakra, wypic pomaranczowe babelki z rana. Plakalam tam w gabinecie. Teraz bylo latwiej.
Na samą myśl o gazowanym na czczo czuję ból w żołądku.

Witam choruje na cukrzycę 11 lat obecnie jestem w ciąży na wszystkie pytania związane z cukrzyca i ciąża proszę śmiało pytać chętnie pomogę

Witam choruje na cukrzycę 11 lat obecnie jestem w ciąży na wszystkie pytania związane z cukrzyca i ciąża proszę śmiało pytać chętnie pomogę
Cukrzyca bez ciąży a w ciąży to dwa inne potwory. Sama choruje na cukrzycę od 5 lat, jestem w 24tyg i to co się teraz dzieje to jest pogrom. Także doświadczenie w cukrzycy nieciazowej nic nie daje

Cukrzyca bez ciąży a w ciąży to dwa inne potwory. Sama choruje na cukrzycę od 5 lat, jestem w 24tyg i to co się teraz dzieje to jest pogrom. Także doświadczenie w cukrzycy nieciazowej nic nie daje
Ennis a poza ciaża cukrzyca jest lżejsza? Czy tez trzeba sie tak pilnować i kłuć 4 razy dziennie?

Ennis a poza ciaża cukrzyca jest lżejsza? Czy tez trzeba sie tak pilnować i kłuć 4 razy dziennie?
Zależy od typu. Przy typie 1 pewnie tak samo jak nie bardziej. Typ 2 przeważnie tylko dieta i metformina więc nie trzeba wcale prawie.

Ja mam 1.5 także nazywana LADA i biorę tylko metformine I kłuję się 4 razy dziennie

W ciąży biorę dwie insuliny, metformine I kłuję się do 10 razy.

Także dla mnie dwa różne światy

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj robiłam krzywa. Wyniki 91/173/113 czy są ok? Położna mówi że ok ale już sama nie wiem....

Do góry