reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Mi ziemniaki nie szkodza ale nie lubię [emoji85] wolę słodkie ziemniaki. Jem bezglutenowe makarony, przeważnie z mąki ryżowej ale w malutkich ilościach, wieszkszosc to mięso i sery.
Swojego czasu jadłam tylko quorn bo byłam wege ale w ciąży wróciłam do mięsa.
U mnie obiady to najczęściej mięso z sosem plus jakieś wegle. No i staram się warzywa jeść chociaż gotowanych nie lubię ale zawsze coś w sosie przemyce. A sosy to najczęściej na bazie passaty pomidorowej. Ja wybredna jestem strasznie [emoji85]
Śniadanie to chleb bezglutenowy z serem albo szynka i warzywa. Czasem jajka czy twaróg.
Ogórki i pomidory to na kg jem. Tak samo jabłka tylko że ja lubię kwaśne.
Obiad jak wyżej.
Na luncz przeważnie jakaś sałatka czy coś na ciepło typu zupa.

Czasem zjem jakieś ciastko czy popcorn. I życie się kręci.

Jezu mam nadzieję że zrozumiesz coś z tego wywodu bo mi się mózg lansuje.
Dzięki, wszystko zrozumiałe!

reklama
Ennis ostatnio sobie myslalam o tym jak kolacje nazywasz obiadem [emoji16] Mnie tez lapia na tym ze jem obiad o 21 wieczorem[emoji23][emoji23]
Nie mialam pieczywa, wiec zjadlam tosta bialego. Boze jakie to dobre[emoji4] Ciekawke jaki cukier bede miec po nim.

Hallo @mamaprzedczterdziestką jak Twoj cukier dzisiaj rano?

Ja wczoraj na drugie śniadanie pozwoliłam sobie na małą bułkę pszenną z serem i ogórki kiszone do tego i z ciekawości zmierzyłam cukier a tam 98. Może wpłyneło na wynik to, że wypiłam dużo wody i sprzątnełam łazienkę ?

Ennis ostatnio sobie myslalam o tym jak kolacje nazywasz obiadem [emoji16] Mnie tez lapia na tym ze jem obiad o 21 wieczorem[emoji23][emoji23]
Nie mialam pieczywa, wiec zjadlam tosta bialego. Boze jakie to dobre[emoji4] Ciekawke jaki cukier bede miec po nim.

Ja sobie nie wyobrażam np obiad jeść o 13 [emoji33] nawet jeszcze w PL obiad był koło 16. Teraz w weekendy jem koło 16 a tak to jak wróci chłop do domu koło 18 [emoji23]

Cukier 10,1 (180)[emoji33][emoji33][emoji33] Zadziwiajaco dobrze sie czuje[emoji848] Moze to ze troche mnie choroba lapie, to cukry mi az tak szaleja. Rozumiem troche ponad norme ale az tyle?? Szok!

Ja dziś zjadłam na śniadanie 2 kromki chleba żytniego razowego z sałatą, masłem, camembertem i ogórkiem. 144. Widać camembert odpowiada mi tylko wieczorem.

Cukier dziś rano 88 więc w normie. Insulinka działa [emoji16] a ja w ciągu dnia już się nie katuję 7 posiłkami i 3 dzień z rzędu zjadałam lody. Cukier w ciągu dnia mam super nawet po zjedzeniu ziemniaków z sadzonym i pieczoną kiełbaską [emoji16]
20190328_140947.jpeg

reklama
Hej kobietki ;) niestety ale i ja muszę do Was dołączyć. Okazało się że podejrzenie cukrzycy ciążowej wynik glukozy na czczo 95. Czekam na wizytę 3.04- tryb ekspresowy. Pewnie krzywa przede mną. Muszę jakoś rozgryźć tą chorobę żeby sobie i maluchowi nie narobić biedy.
Wiem, że mamy jeść mało ale często. Dużo warzyw, mięsa białego, kaszy, jajka ....i co jeszcze ? Ser, mleko, jogurty ?
Wszystkie przetworzone produkty są do odstawienia tak samo jak słodkie napoje.
Mam nadzieję, że chociaż można kawę naturalną bez cukru i wodę gazowaną ;)
Matko jak to ogarnąć....;)

Do góry