reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja jem jak mi wygodnie i jak jestem glodna. Czasem jak obiad zjem o 18 I nie idę spać o 22 to jem bo jestem glodna. A czasem obiad dopiero o 20 jem [emoji85] wtedy już nie jem nic. A rano 99% cukrów poniżej 90.
Dzisiaj rano to nawet 40 było ale to moja win bo obudziłam die on 6 wzięłam leki i insulinę i poszłam spać do 11 [emoji23]
Ty nie szalej tak. Mój dziadek dzisiaj zapadł w śpiączkę cukrzycową... Lepiej pilnować cukru w obie strony.

reklama
Ja od kiedy mam metformine to niechce mi sie jesc i naprawde jem bardzo malo. Jedyne co to budze sie glodna ok 3 nad ranem, bo moj organizm przyzwyczail sie do jedzenia po pracy. Teraz zjadam kanpke w pracy ok 21 i juz w domu nic nie jem.

No jak ja będę miała cukier rano ok to nawet nie będę słuchała już tego diabetologa tylko sama obserwowała swój organizm jak reaguje. 7 posiłków dziennie to jest dla mnie zdecydowanie za dużo. Rozumiem jeść zdrowo ,bez cukru i smażonego ale wtedy kiedy czuję głód (czyli 2.5 do 3h) Mam wrażenie że niektórzy specjaliści wszystkim narzucają jedno i to samo a przecież każdy organizm jest inny i indywidualny. W nas samych siła. [emoji109][emoji8]
Mi diabetolog powiedziala ze jak nie chce mi sie jeść przed spaniem to nie musze jeść. Chodzi o to by sie nie glodzic. Ja jem kolacje o 18 ale o 20 jestem juz w lozku. Zdarza sie ze ide spac pozniej to i jem pozniej....sniadanie jem kolo 7 ;)
I masz race niestety wiekszosc lekarzy ma takie same zalecenia dla wszystkich....a kazdy jest inny i kazda cukrzyca jest inna ;) moja diabetolog na szczescie ma dobre podejscie - mowi ze wszystko jest ok jak cukry sa dobre nie za niskie nie za wysokie...;)

Dzięki :) Ja przy 63 myślałam, że padnę. Przy 40 chyba bym nie wstała.
Ja mam zerowe "czucie" że mi cukier spada. Pamiętam kiedyś dzień po imprezie mój do mnie mówi że coś kiepsko wyglądam, myślałam że to kac a jak sprawdziłam cukier to było ledwo 36 [emoji85] glukoza w ruch i się podniosło ale ja się czułam normalnie.
Jeśli będę musiała insulinę brać do końca życia to zainwestuje w CGM

Zjadlam miseczke kaszy bulgar z sosem i chyba zaraz zejde. Az mnie serducho boli.
Woda i ruch. Wiem łatwo powiedzieć jak się człowiek źle czuje ale to najlepiej działa. Jak możesz to sprawdź cukier szybciej jak się tak źle czujesz i potem normalnie po godzinie

reklama
Cukier po godzinie 9,0 (162) wypilam juz litr wody [emoji51] a spac mi sie chce okropnie ale czuje sie lepiej niz 15 min temu. Nawet niechce myslec jaki mialam wtedy cukier.

Do góry