reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Cześć :)
Trochę was podczytuje. Jestem w 18tc i od 12 stwierdzoną cukrzycę ciążową. Na czczo w okolicach 95-100 zawsze miałam. Po posiłkach zwykle do 120 max. Teraz (od jakiś 2 tygodni) mam insulinę do wstrzyknięć na noc i podaje sobie 7 jednostek i jest już ok. Na czczo 80-85. Po jedzeniu zwykle ok 90. Mam lekką nadwagę :sorry: i na diecie cukrzycowej do tej pory, od "startu" ciąży przytyłam niespełna 3 kg. (Był moment, że schudłam 2 kg w niespełna tydzień :oops: ).
A wy w którym tc jesteście i kiedy/jak dowiedziałyscie się o cukrzycy? :)

reklama
Trochę was podczytuje. Jestem w 18tc i od 12 stwierdzoną cukrzycę ciążową. Na czczo w okolicach 95-100 zawsze miałam. Po posiłkach zwykle do 120 max. Teraz (od jakiś 2 tygodni) mam insulinę do wstrzyknięć na noc i podaje sobie 7 jednostek i jest już ok. Na czczo 80-85. Po jedzeniu zwykle ok 90. Mam lekką nadwagę :sorry: i na diecie cukrzycowej do tej pory, od "startu" ciąży przytyłam niespełna 3 kg. (Był moment, że schudłam 2 kg w niespełna tydzień :oops: ).
Aktualnie 22+2, oficjalnie wiem od 26 lutego, więc w sumie tydzień (wynik obciążenia glukozą), nieoficjalnie przeczuwałam to już jakiś czas. Ktoś pamieta jak dawno temu? [emoji12] Trzecia ciąża, pierwsza cukrzyca i +3kg do tej pory.

U mnie nic to nie da, bo wciąż czekam na pierwszą wizytę. Może przejdę na wegetarianizm... ;) Sałatki też są spoko. Jutro zadzwonie zapytać, czy przypadkiem miejsce im się nie zwolniło wcześniej. Chociaż tam same ciężarne, więc marne szanse.
Byłam wege i mi to cukrów nie poprawiło ;) nie wiem jak na ciebie straczki działają ale mi cukier podnoszą.
To jest temat na wątku lipcowek :) więc większość z nas już po polowkowych. Ja też na insulinie 26j na noc 12j rano płuc od 3 do 6j rapid insulin do śniadania
Aktualnie 22+2, oficjalnie wiem od 26 lutego, więc w sumie tydzień (wynik obciążenia glukozą), nieoficjalnie przeczuwałam to już jakiś czas. Ktoś pamieta jak dawno temu? [emoji12] Trzecia ciąża, pierwsza cukrzyca i +3kg do tej pory.
Stawiam na dwa tyg przed badaniem.

Hej Koraliki, ja mialam krzywa w 16 tyg ze wzgledu na poprzednia cukrzyce ciazowa. Narazie kontroluje dieta, a jestem w 23+1 dzien dzisiaj[emoji4]

Ennis, narazie mam powyzej normy co 2-3 pomiar od czwartku. Zobacze jeszcze kilka dni i zadzwonie pewnie.

Ennis do tego jeszczd by ser plesniowy pasowal ale on chyba zakazany w ciazy [emoji2368]
Ja zjadlam salatke, juz sie przejadlam w sumie. Cukier w normie w sumie, ale jakos mi niedobrze.

Cześć dziewczyny, czy ktoras z Was ma podobny problem, ze cukier zamiast spadać po 2 h to rośnie? :D czy gin stwierdzi cukrzyce i wyśle mnie do diabetologa? Czy wystarczy dieta podziałać? Nie mam glukometru

Glukoza na czczo: 80
Glukoza po 1h: 111
Glukoza po 2 h: 132 :)

reklama
Cześć dziewczyny, czy ktoras z Was ma podobny problem, ze cukier zamiast spadać po 2 h to rośnie? :D czy gin stwierdzi cukrzyce i wyśle mnie do diabetologa? Czy wystarczy dieta podziałać? Nie mam glukometru

Glukoza na czczo: 80
Glukoza po 1h: 111
Glukoza po 2 h: 132 :)

Wyniki są dobre. Normy masz na czczo do 92, po 1h do 180 a po 2 do 153. A tak już bywa, że rośnie. Ważne, że się miescisz. Ja po dwóch godzinach miałam 171 [emoji12]

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry