reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Idz, pokiwaj glowa a swoje i tak bedziesz wiedziec.Zadzwon do poradni, powinni dac Ci nowy bo Ty w ciazy nie dostalas nowego, prawda?Witaj w naszym gronie. Jestem z dumna z Twojej intuicji bo Ty od samego poczatku mialas ta cukrzyce w glowie.
Dostałam nawet 3 [emoji23] bateria padła muszę nowa kupić.

reklama
Idz, pokiwaj glowa a swoje i tak bedziesz wiedziec.Zadzwon do poradni, powinni dac Ci nowy bo Ty w ciazy nie dostalas nowego, prawda?Witaj w naszym gronie. Jestem z dumna z Twojej intuicji bo Ty od samego poczatku mialas ta cukrzyce w glowie.
Fajnie jak ta płeć intuicyjna się sprawdzi [emoji23] a poważnie to przez dwie poprzednie ciąże nie czułam się źle po jedzeniu a i cukrzyca szwagierki mnie troche doedukowała. Już jej napisałam, że nie dość że zaraziła mnie ciążą to jeszcze z dobrodziejstwem inwentarza [emoji23]

Czyli teraz muszę się postarać, żeby nie skończyć z insuliną? Bo nie uśmiecha mi się poród 100km od domu. Pewjie mi to wytłumaczy albo ginekolog jutro albo diabetolog... Ale i tak jestem juz ciekawa.

W ogole zapomnialam Wam napisac weszlam do przychodni a tam z 20 osob i wszyscy starsi...i pierwszy raz odwazylam sie wejsc pierwsza przed kolejka do gabinetu i pielegniarka kazala mi poczekac juz w gabinecie ale powiedziala ze bardzo dobrze zrobilam ze weszlam ;) ale co ja sie nasluchalam przez te drzwi to glowa mala ;) teksty typu ;
O tak to najlepiej
No teraz to kazda w ciazy
Po jednej nocy juz w ciazy i zaraz do internetu wrzucaja wszystko
Kiedyś to tak dobrze ciezarnym nie bylo
Ja to do samego porodu w pegeerze pracowalam
A ja krowy doilam wieczorem przed porodem
Itd itp ;)
Smiac mi sie tylko chcialo i z usmiechem wyszlam z gabinetu i poszlam spokojnir do domu ;) hehe

Czyli teraz muszę się postarać, żeby nie skończyć z insuliną? Bo nie uśmiecha mi się poród 100km od domu. Pewjie mi to wytłumaczy albo ginekolog jutro albo diabetolog... Ale i tak jestem juz ciekawa.
Mi diabetolog powiedziala, ze jesli uda sie utrzymac cukry dietą to moge rodzic gdzie chce a jeśli wejdzie insulina to raczej w osrodku o wyzszej referencyjnosci ale to tez roznie bywa i zeby sie narazie tym nie martwic ;)

W ogole zapomnialam Wam napisac weszlam do przychodni a tam z 20 osob i wszyscy starsi...i pierwszy raz odwazylam sie wejsc pierwsza przed kolejka do gabinetu i pielegniarka kazala mi poczekac juz w gabinecie ale powiedziala ze bardzo dobrze zrobilam ze weszlam ;) ale co ja sie nasluchalam przez te drzwi to glowa mala ;) teksty typu ;
O tak to najlepiej
No teraz to kazda w ciazy
Po jednej nocy juz w ciazy i zaraz do internetu wrzucaja wszystko
Kiedyś to tak dobrze ciezarnym nie bylo
Ja to do samego porodu w pegeerze pracowalam
A ja krowy doilam wieczorem przed porodem
Itd itp ;)
Smiac mi sie tylko chcialo i z usmiechem wyszlam z gabinetu i poszlam spokojnir do domu ;) hehe
Mojego wzroku ludzie unikają [emoji23][emoji23] Póki co nie musiałam się nigdzie pchać ale jeszcze prawie pół ciąży na wchodzenie bez kolejki [emoji16]

Mi diabetolog powiedziala, ze jesli uda sie utrzymac cukry dietą to moge rodzic gdzie chce a jeśli wejdzie insulina to raczej w osrodku o wyzszej referencyjnosci ale to tez roznie bywa i zeby sie narazie tym nie martwic ;)
Mam nadzieję, że ogarnę te sniadania i kolacje, bo wtedy jest najgorzej. Ale jest jeszcze czas. Zobaczymy jak mi pojdzie. Podobno z wiekiem ciąży co raz trudniej z tymi cukrami. Ale co organizm to inne reakcje. Tylko porod 13km od domu a 100km od domu to roznica [emoji23]

reklama
Mam nadzieję, że ogarnę te sniadania i kolacje, bo wtedy jest najgorzej. Ale jest jeszcze czas. Zobaczymy jak mi pojdzie. Podobno z wiekiem ciąży co raz trudniej z tymi cukrami. Ale co organizm to inne reakcje. Tylko porod 13km od domu a 100km od domu to roznica [emoji23]
Jest roznica to fakt. Ale i tak najwazniejsze to zeby dziecko bylo zdrowe a cała reszte da sie ogarnac ;)

Do góry