reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Idz, pokiwaj glowa a swoje i tak bedziesz wiedziec.Zadzwon do poradni, powinni dac Ci nowy bo Ty w ciazy nie dostalas nowego, prawda?Witaj w naszym gronie. Jestem z dumna z Twojej intuicji bo Ty od samego poczatku mialas ta cukrzyce w glowie.
Dostałam nawet 3 [emoji23] bateria padła muszę nowa kupić.

reklama
Idz, pokiwaj glowa a swoje i tak bedziesz wiedziec.Zadzwon do poradni, powinni dac Ci nowy bo Ty w ciazy nie dostalas nowego, prawda?Witaj w naszym gronie. Jestem z dumna z Twojej intuicji bo Ty od samego poczatku mialas ta cukrzyce w glowie.
Fajnie jak ta płeć intuicyjna się sprawdzi [emoji23] a poważnie to przez dwie poprzednie ciąże nie czułam się źle po jedzeniu a i cukrzyca szwagierki mnie troche doedukowała. Już jej napisałam, że nie dość że zaraziła mnie ciążą to jeszcze z dobrodziejstwem inwentarza [emoji23]

Czyli teraz muszę się postarać, żeby nie skończyć z insuliną? Bo nie uśmiecha mi się poród 100km od domu. Pewjie mi to wytłumaczy albo ginekolog jutro albo diabetolog... Ale i tak jestem juz ciekawa.

W ogole zapomnialam Wam napisac weszlam do przychodni a tam z 20 osob i wszyscy starsi...i pierwszy raz odwazylam sie wejsc pierwsza przed kolejka do gabinetu i pielegniarka kazala mi poczekac juz w gabinecie ale powiedziala ze bardzo dobrze zrobilam ze weszlam ;) ale co ja sie nasluchalam przez te drzwi to glowa mala ;) teksty typu ;
O tak to najlepiej
No teraz to kazda w ciazy
Po jednej nocy juz w ciazy i zaraz do internetu wrzucaja wszystko
Kiedyś to tak dobrze ciezarnym nie bylo
Ja to do samego porodu w pegeerze pracowalam
A ja krowy doilam wieczorem przed porodem
Itd itp ;)
Smiac mi sie tylko chcialo i z usmiechem wyszlam z gabinetu i poszlam spokojnir do domu ;) hehe

Czyli teraz muszę się postarać, żeby nie skończyć z insuliną? Bo nie uśmiecha mi się poród 100km od domu. Pewjie mi to wytłumaczy albo ginekolog jutro albo diabetolog... Ale i tak jestem juz ciekawa.
Mi diabetolog powiedziala, ze jesli uda sie utrzymac cukry dietą to moge rodzic gdzie chce a jeśli wejdzie insulina to raczej w osrodku o wyzszej referencyjnosci ale to tez roznie bywa i zeby sie narazie tym nie martwic ;)

W ogole zapomnialam Wam napisac weszlam do przychodni a tam z 20 osob i wszyscy starsi...i pierwszy raz odwazylam sie wejsc pierwsza przed kolejka do gabinetu i pielegniarka kazala mi poczekac juz w gabinecie ale powiedziala ze bardzo dobrze zrobilam ze weszlam ;) ale co ja sie nasluchalam przez te drzwi to glowa mala ;) teksty typu ;
O tak to najlepiej
No teraz to kazda w ciazy
Po jednej nocy juz w ciazy i zaraz do internetu wrzucaja wszystko
Kiedyś to tak dobrze ciezarnym nie bylo
Ja to do samego porodu w pegeerze pracowalam
A ja krowy doilam wieczorem przed porodem
Itd itp ;)
Smiac mi sie tylko chcialo i z usmiechem wyszlam z gabinetu i poszlam spokojnir do domu ;) hehe
Mojego wzroku ludzie unikają [emoji23][emoji23] Póki co nie musiałam się nigdzie pchać ale jeszcze prawie pół ciąży na wchodzenie bez kolejki [emoji16]

Mi diabetolog powiedziala, ze jesli uda sie utrzymac cukry dietą to moge rodzic gdzie chce a jeśli wejdzie insulina to raczej w osrodku o wyzszej referencyjnosci ale to tez roznie bywa i zeby sie narazie tym nie martwic ;)
Mam nadzieję, że ogarnę te sniadania i kolacje, bo wtedy jest najgorzej. Ale jest jeszcze czas. Zobaczymy jak mi pojdzie. Podobno z wiekiem ciąży co raz trudniej z tymi cukrami. Ale co organizm to inne reakcje. Tylko porod 13km od domu a 100km od domu to roznica [emoji23]

reklama
Mam nadzieję, że ogarnę te sniadania i kolacje, bo wtedy jest najgorzej. Ale jest jeszcze czas. Zobaczymy jak mi pojdzie. Podobno z wiekiem ciąży co raz trudniej z tymi cukrami. Ale co organizm to inne reakcje. Tylko porod 13km od domu a 100km od domu to roznica [emoji23]
Jest roznica to fakt. Ale i tak najwazniejsze to zeby dziecko bylo zdrowe a cała reszte da sie ogarnac ;)

Do góry