reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Mi raz na czczo skoczylo do 91 i od tamtej pory pierwsza rzecza jaka robie po przebudzeniu to mierzenie cukru ;) potem sniadanie. Jakbym czekala glodna to tez pewnie by mi rosło. O ktorej odbierasz wyniki i kiedy do diabetologa?
Mąż mi odbiera a jest w pracy więc pewnie jak będzie mial czas to zajedzie. Mi 91 wyszło na pierwszej glukozie na czczo i mam to wpisane w kartę ciąży. Dietę trzymam juz sama z siebie od dzisiaj juz konkretnie. Do diabetologa będę dzwoniła dzisiaj jak wyniki dostane. Próbowałam wczoraj ale zapytali o wynik obciążenia [emoji23] W sumie glukometr mam, tylko paski mi się kończą a z receptą dużo taniej ;) No i ewentualna insulina ale wolałabym się obejść bez, bo jak dostanę, to będę rodziła 100km od domu.

reklama
Mąż mi odbiera a jest w pracy więc pewnie jak będzie mial czas to zajedzie. Mi 91 wyszło na pierwszej glukozie na czczo i mam to wpisane w kartę ciąży. Dietę trzymam juz sama z siebie od dzisiaj juz konkretnie. Do diabetologa będę dzwoniła dzisiaj jak wyniki dostane. Próbowałam wczoraj ale zapytali o wynik obciążenia [emoji23] W sumie glukometr mam, tylko paski mi się kończą a z receptą dużo taniej ;) No i ewentualna insulina ale wolałabym się obejść bez, bo jak dostanę, to będę rodziła 100km od domu.
Tez mialam glukometr ale nie mialam paskow. Poszlam do rodzinnego po recepte troche marudzil ale wypisal. Wzielam karte ciazy i wynik krzywej ;) powiedzial tylko ze nasteonym razem mam miec zaswiadczenie od diabetologa to bedzie mi wypisywal bez problemu ;)

Tez mialam glukometr ale nie mialam paskow. Poszlam do rodzinnego po recepte troche marudzil ale wypisal. Wzielam karte ciazy i wynik krzywej ;) powiedzial tylko ze nasteonym razem mam miec zaswiadczenie od diabetologa to bedzie mi wypisywal bez problemu ;)
Ja mam jednego takiego lekarza typowo od recept, bo leczyc to się u niego nie warto [emoji23] Przyjmuje tak szybko, ze nie ma u niego kolejek. I może pojde jutro po usg do niego. Od diabetologa też wezme bo chce glukometr. Mam pożyczony. Nowy ale jednak nie mój. Szwagierka uzbierala 3 przez 3 ciąże. Ale jednak chce oddać i mieć swój ;)

Bateria mi padła wmonitorze [emoji85] potarlam trochę I działa ale trzeba się będzie rozejrzeć za jakąś dobrą

reklama
Do góry