reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Dzisiaj popcorn mi wywalil cukier w kosmos. Mysle ze to dlatego ze byl z maslem. Szkoda [emoji52]

Masło nie powinno [emoji848] toż to sam tłuszcz
No wlasnie nie wiem co sie dzieje, bo mam od weekendu tak. Sprawdzam jest 8 cos, a za pol godz 4,8 itp.. albo patrze do gory nogami ( co jest mozliwe, bo na szybko) albo mi organizm szaleje. Zobacze jutro i jak cos to bede dzwoni.
A popcorn to taki co w mikrofali sie robi a ja zrobilam na patelmi bo my bez mikrofalowi

No wlasnie nie wiem co sie dzieje, bo mam od weekendu tak. Sprawdzam jest 8 cos, a za pol godz 4,8 itp.. albo patrze do gory nogami ( co jest mozliwe, bo na szybko) albo mi organizm szaleje. Zobacze jutro i jak cos to bede dzwoni.
A popcorn to taki co w mikrofali sie robi a ja zrobilam na patelmi bo my bez mikrofalowi
Też potrafię takie spadki miec
Raz 8 za pół godziny 4.8 i za pół znowu 6 czy 7...i się zastanawiam czy to monitor siada czy co [emoji85] czasem jak mi wychodzi dziwnie to sprawdzam na drogiej dłoni i jeśli są różne to biorę ten wyższy pod uwage

Też potrafię takie spadki miec
Raz 8 za pół godziny 4.8 i za pół znowu 6 czy 7...i się zastanawiam czy to monitor siada czy co [emoji85] czasem jak mi wychodzi dziwnie to sprawdzam na drogiej dłoni i jeśli są różne to biorę ten wyższy pod uwage
No ja sie zaczelam zastanawiac czy aby do gory nogami nie czytam [emoji85] Musze byc uwazniejsza [emoji51]

Hej dziewczyny ;) wiecie co od 12 dni trzymam diete i cukier na czczo mialam zawsze 86-87 nigdy nizej a wczoraj i dzisiaj 81 i 82. Wieczorem mialam zgage wiec pilam pol kubka mleka 1.5%. I ciekawa jestem czy to mleko wieczorem obniza mi cukier ;)
Dzisiaj pierwsza wizyta u diabetologa ;) ciekawe co madrego mi powie ;)

Hej dziewczyny ;) wiecie co od 12 dni trzymam diete i cukier na czczo mialam zawsze 86-87 nigdy nizej a wczoraj i dzisiaj 81 i 82. Wieczorem mialam zgage wiec pilam pol kubka mleka 1.5%. I ciekawa jestem czy to mleko wieczorem obniza mi cukier ;)
Dzisiaj pierwsza wizyta u diabetologa ;) ciekawe co madrego mi powie ;)
Ja mierzylam wczoraj cukier na czczo przed glukozą. Jak wstałam było 78 (aż byłam w szoku) jak wyjeżdżałam z domu było juz 87... Ile wyszło z żyły dowiem się dzisiaj. Ostatnio jak nie mogłam jeść skoczył do 110.

Podobno nabiał najlepiej jeść/pić na noc więc podejrzewam, że mleko moglo mieć wpływ ;)

reklama
Ja mierzylam wczoraj cukier na czczo przed glukozą. Jak wstałam było 78 (aż byłam w szoku) jak wyjeżdżałam z domu było juz 87... Ile wyszło z żyły dowiem się dzisiaj. Ostatnio jak nie mogłam jeść skoczył do 110.

Podobno nabiał najlepiej jeść/pić na noc więc podejrzewam, że mleko moglo mieć wpływ ;)
Mi raz na czczo skoczylo do 91 i od tamtej pory pierwsza rzecza jaka robie po przebudzeniu to mierzenie cukru ;) potem sniadanie. Jakbym czekala glodna to tez pewnie by mi rosło. O ktorej odbierasz wyniki i kiedy do diabetologa?

Do góry