reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Dzisiaj popcorn mi wywalil cukier w kosmos. Mysle ze to dlatego ze byl z maslem. Szkoda [emoji52]

Masło nie powinno [emoji848] toż to sam tłuszcz
No wlasnie nie wiem co sie dzieje, bo mam od weekendu tak. Sprawdzam jest 8 cos, a za pol godz 4,8 itp.. albo patrze do gory nogami ( co jest mozliwe, bo na szybko) albo mi organizm szaleje. Zobacze jutro i jak cos to bede dzwoni.
A popcorn to taki co w mikrofali sie robi a ja zrobilam na patelmi bo my bez mikrofalowi

No wlasnie nie wiem co sie dzieje, bo mam od weekendu tak. Sprawdzam jest 8 cos, a za pol godz 4,8 itp.. albo patrze do gory nogami ( co jest mozliwe, bo na szybko) albo mi organizm szaleje. Zobacze jutro i jak cos to bede dzwoni.
A popcorn to taki co w mikrofali sie robi a ja zrobilam na patelmi bo my bez mikrofalowi
Też potrafię takie spadki miec
Raz 8 za pół godziny 4.8 i za pół znowu 6 czy 7...i się zastanawiam czy to monitor siada czy co [emoji85] czasem jak mi wychodzi dziwnie to sprawdzam na drogiej dłoni i jeśli są różne to biorę ten wyższy pod uwage

Też potrafię takie spadki miec
Raz 8 za pół godziny 4.8 i za pół znowu 6 czy 7...i się zastanawiam czy to monitor siada czy co [emoji85] czasem jak mi wychodzi dziwnie to sprawdzam na drogiej dłoni i jeśli są różne to biorę ten wyższy pod uwage
No ja sie zaczelam zastanawiac czy aby do gory nogami nie czytam [emoji85] Musze byc uwazniejsza [emoji51]

Hej dziewczyny ;) wiecie co od 12 dni trzymam diete i cukier na czczo mialam zawsze 86-87 nigdy nizej a wczoraj i dzisiaj 81 i 82. Wieczorem mialam zgage wiec pilam pol kubka mleka 1.5%. I ciekawa jestem czy to mleko wieczorem obniza mi cukier ;)
Dzisiaj pierwsza wizyta u diabetologa ;) ciekawe co madrego mi powie ;)

Hej dziewczyny ;) wiecie co od 12 dni trzymam diete i cukier na czczo mialam zawsze 86-87 nigdy nizej a wczoraj i dzisiaj 81 i 82. Wieczorem mialam zgage wiec pilam pol kubka mleka 1.5%. I ciekawa jestem czy to mleko wieczorem obniza mi cukier ;)
Dzisiaj pierwsza wizyta u diabetologa ;) ciekawe co madrego mi powie ;)
Ja mierzylam wczoraj cukier na czczo przed glukozą. Jak wstałam było 78 (aż byłam w szoku) jak wyjeżdżałam z domu było juz 87... Ile wyszło z żyły dowiem się dzisiaj. Ostatnio jak nie mogłam jeść skoczył do 110.

Podobno nabiał najlepiej jeść/pić na noc więc podejrzewam, że mleko moglo mieć wpływ ;)

reklama
Ja mierzylam wczoraj cukier na czczo przed glukozą. Jak wstałam było 78 (aż byłam w szoku) jak wyjeżdżałam z domu było juz 87... Ile wyszło z żyły dowiem się dzisiaj. Ostatnio jak nie mogłam jeść skoczył do 110.

Podobno nabiał najlepiej jeść/pić na noc więc podejrzewam, że mleko moglo mieć wpływ ;)
Mi raz na czczo skoczylo do 91 i od tamtej pory pierwsza rzecza jaka robie po przebudzeniu to mierzenie cukru ;) potem sniadanie. Jakbym czekala glodna to tez pewnie by mi rosło. O ktorej odbierasz wyniki i kiedy do diabetologa?

Do góry