reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

A teraz moją zachcianką są płatki kukurydziane z mlekiem, ale po mleku wywala mi cukier. I tak sobie myślę, że wezmę bez laktozy to będzie git. W sumie kukurydza też bez glutenu to może biedy nie będzie. Tyle, że jak dopadne to zjem paczkę więc nie wiem czy ryzykować;p
Gluten nie jest cukrem tylko białkiem więc to bez różnicy czy bezglutenowe czy nie. Kukurydza tak czy siak może wybić cukier.

Ja się teraz 4 dni po porodzie bawię w drugą stronę. cukier mi spada w dół mimo tego że jem. Jak mam więcej niż 100 po posiłku i więcej niż 60 przed to jest święto. Nie wiem czy to laktacje tak wpływa czy co.

reklama
Zgrzeszylam, na obiadek zjadlam pyszne mlode ziemniacki choc wiem ze nie wolno :(, z przepyszna mizeria ze smietana mniam no i cukier 140 godzine po :/ i wracamy do dietki :)

Gluten nie jest cukrem tylko białkiem więc to bez różnicy czy bezglutenowe czy nie. Kukurydza tak czy siak może wybić cukier.

Ja się teraz 4 dni po porodzie bawię w drugą stronę. cukier mi spada w dół mimo tego że jem. Jak mam więcej niż 100 po posiłku i więcej niż 60 przed to jest święto. Nie wiem czy to laktacje tak wpływa czy co.
Laktacja, diabetolog mi mówił dzisiaj, że cukry same wrocą do normy jak będę karmiła.

Co do ziemniaków, to ja mogę ale w małej ilości. Ale moje cukry w tym tygodniu to jakiś kosmos...

Ja już się przestałam przejmować cukier na czczo nie reaguje mam wrażenie na nic. Raz 93 na drugi dzień 88 czy jem czy nie jem . Rozłożyłam już ręce :eek: byłam na połówkowych synek ani za maly ani za duży, ginekolog mówił żeby się nie przejmować bo 91-93 to nie dramat i insulina póki co zbyteczna a napewno nie 6j na noc.

Niby tak ale u mnie po kukurydzy jest ok więc może się przełamie, zobaczę jeszcze.
Jak Twoje samopoczucie ? W domu już jesteś? Jak mały

Mi chyba te upały szkodzą na cukier. Nie mogę go ogarnąć w tym tygodniu, a wcześniej mogłam wcinać truskawki i arbuza i było ok.
Teraz została mi woda w dużych ilościach i te konkretniejsze posiłki, bo inaczej huśtawka.

A jak Twoje samopoczucie ?
Psychicznie ok, fizycznie kiepsko. Jak pierwsze 2 dni po były po, mogłam chodzić to tak od wczoraj jest coraz gorzej z bólem. Odciągam mleko dla małego bo był w inkubatorze i to jeszcze ten ból potęguje. Dziś mnie chłop podnosił z toalety bo wstać nie mogłam. Dostaje przeciwbólowe co 3h ale nie działają.
Damy radę w końcu przejdzie ale szczerze, boli bardziej niż bóle porodowe.

reklama
Psychicznie ok, fizycznie kiepsko. Jak pierwsze 2 dni po były po, mogłam chodzić to tak od wczoraj jest coraz gorzej z bólem. Odciągam mleko dla małego bo był w inkubatorze i to jeszcze ten ból potęguje. Dziś mnie chłop podnosił z toalety bo wstać nie mogłam. Dostaje przeciwbólowe co 3h ale nie działają.
Damy radę w końcu przejdzie ale szczerze, boli bardziej niż bóle porodowe.
Rozumiem, że boli bo po cięciu?
Kurde bądź silna, dasz radę.

Do góry