reklama
Ennis92
Fanka BB :)
A jaka jest różnica między wynikami? Rzadko się zdąży że będą identyczne, wyniki z palca są obarczone błędem i to trzeba pamiętaćJuż sama nie wiem ... bo mierze ten cukier i niby ok tylko jak zmierzyłam 2x pod rząd to ten glukometr pokazuje różne wyniki ... używam optium xido neo. Teraz nie wiem który wynik jest prawidłowy czy żaden może nie jest.
Zdążył się nawet błąd o 20. Sprawdzałam z ciekawości. Teraz trzymam się już 1 pomiaru ...A jaka jest różnica między wynikami? Rzadko się zdąży że będą identyczne, wyniki z palca są obarczone błędem i to trzeba pamiętać
Ennis92
Różne mogą być powody. Od brudnego palca po niska baterie czy więcej/mniej krwi. Czy krew wyciskalas czy nie.Zdążył się nawet błąd o 20. Sprawdzałam z ciekawości. Teraz trzymam się już 1 pomiaru ...
Najlepiej się trzymać jednego wyniku
Okiennica
U mnie jak za bardzo cukier spadnie, to przy następnym posiłku mi wybija za bardzo do góry. Jak by mi zjeżdżał między posiłkami do 70, to potem na bank bym miała za wysoki.A ja chyba do śniadania jednak muszę zwiększyć tą dawkę insuliny bo już na śniadanie próbowałam wszystkiego dalej to samo na czczo 72 godzinę po śniadaniu - 2 kromki ciemnego pieczywa z pomidorem i ogórkiem kiszonym + jajko i cukier 147 a po dwóch godzinach spadek znów na 71, mam wrażenie tak choćby tą insulina działała ale z opóźnieniem, może będę ją podawać zaraz po przebudzeniu a śniadania zawsze i tak jem tak 30-40 minut później
Ale co organizm, to inaczej
Okiennica
Coś się dzisiaj nie mogę najeść, 1 h po truskawkach miałam 76!
Dla mnie to za mało, ja się wtedy czuję taka "niedojedzona".
Dziewczyny, orientuje się się do kiedy mamy refundację na paski?
Do porodu czy te kilka tygodni po porodzie też?
Bo się zastanawiam, czy sobie strategicznie jakiegoś małego zapasu nie zrobić, bo przecież chyba te 6 tygodni po porodzie też się trzeba kontrolować.
Bo się zastanawiam, czy sobie strategicznie jakiegoś małego zapasu nie zrobić, bo przecież chyba te 6 tygodni po porodzie też się trzeba kontrolować.
slodkatrojeczka
Ja dzisiaj biorę recepte na paski. A wydaje mi się, że masz refundacje dopóki masz receptę ważną.Coś się dzisiaj nie mogę najeść, 1 h po truskawkach miałam 76!
Ennis92
Też czasem mam takie niedojedzenie.Coś się dzisiaj nie mogę najeść, 1 h po truskawkach miałam 76!
Z refundacja nie pomogę ale mi lekarz mówił że po porodzie już nie muszę [emoji85] ale w czwartek się dowiem wszystkiego
Okiennica
Coś kojarzę, że jakieś 6 tygodni po porodzie jeszcze trzeba zachować czujność, bo u jakiegoś małego procenta mam cukrzyca ciążowa może przejść w stan przewlekły.
Jak nie zapomnę, to dopytam za tydzień na wizycie jak z tą refundacją po porodzie.
@slodkatrojeczka jak wizyta u diabetologa?
Jak nie zapomnę, to dopytam za tydzień na wizycie jak z tą refundacją po porodzie.
reklama
Ennis92
Ja mam cukrzycę typu 2 I sprawdzam raz w tyg. I raz na 3 miesiące robią mi hb1ac I tyle. Mimo brania leków. Ale co kraj to obyczaj.Coś kojarzę, że jakieś 6 tygodni po porodzie jeszcze trzeba zachować czujność, bo u jakiegoś małego procenta mam cukrzyca ciążowa może przejść w stan przewlekły.