reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Bleee.....zjadlam za dużo i cukier 149 niby jakoś dużo ponad normę nie ale jednak. Myślę że to przez sok truskawkowy

reklama
Jak nie jadłam w ogóle od wczoraj godz. 18 to cukier będzie mocno szalał? Nie wiem kiedy cos zjem, bo jeszcze sie nie do końca dobrze czuję.

Jak nie jadłam w ogóle od wczoraj godz. 18 to cukier będzie mocno szalał? Nie wiem kiedy cos zjem, bo jeszcze sie nie do końca dobrze czuję.
Jak długo nie dorzucasz do pieca, to organizm powinien zacząć czerpać z własnych zasobów i zamieniać tłuszcz na cukier i uwalniać go do krwi.
Jeśli ktoś ma duże problemy z gospodarką cukrową, to organizm nie umie wymierzyć ile tego cukru dawkować i stąd czasami cukier może skoczyć bardzo wysoko, ale po prostu sobie zmierz i będziesz wiedziała, jak jest u Ciebie.
Może poczujesz się lepiej i uda Ci się coś lekkiego zjeść :-)

Ryż, mięso mielone, cebula, pieczarki, jedna pokrojona papryka i do tego koło 300ml sosu pomidorowego. Doprawilam papryką ostrą i słodką, oregano, bazylią, tymiankiem, solą himalajską i pieprzem ;)
Dzięki!

reklama
Mam zamiar zjeść paczka. I zrobić bezglutenowe sconsy.
Ja mysle o pieczonych paczkach ze slodzikiem. Ale nie wiem czy to do paczka bedzie podobne. Ennis a paczka polskiego, czy pieczonego angielskiego?

Aaa dzisiaj jadlam omleta z maka orkiszowa i serem zoltym. Cukier w normie, hurraaa!

Do góry