reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
No to na czczo dzis 91 a godzine po posiłku 165. Czyli chleb wieloziarnisty też odpada. Moglabym zmniejszyc porcję ale będę głodna... Razowy podnosi, wieloziarnisty żytni podnosi. Pszenny wywala w kosmos. Spróbuję jeszcze grahamki jutro ;)

Ja kupuję(Kaufland) ciemny chleb tostowy. Opiekam w tosterze trochę masła i dodatki. I nawet po 3 takich kromkach cukier max 120.
Są też chleby dla diabetyków ale u mnie nie mogę znaleźć

No to na czczo dzis 91 a godzine po posiłku 165. Czyli chleb wieloziarnisty też odpada. Moglabym zmniejszyc porcję ale będę głodna... Razowy podnosi, wieloziarnisty żytni podnosi. Pszenny wywala w kosmos. Spróbuję jeszcze grahamki jutro ;)
Możesz też spróbować mniej pieczywa a więcej białka, np. jajko, kiełbaska itd. i sprawdzić jak się po tym czujesz.

Ja jaki chleb bym nie miala to i tak kromka tylko. Ale moj organizmy juz sie przyzwyczaja i mi wystracza.

Machnęłam na obiad paprykę faszerowaną ale ze swojego przepisu. No i w koncu jestem najedzona i mam dobry cukier ;)
20190215_143513.jpg
20190215_143513.jpg

Sama bym zjadla [emoji39]

Ja zjadlam kilka wafelkow bez cukru. Teraz zjadlam obiad i mam zjadz. Musze sie poruszac chyba.

U mnie wychodzi na to, że mam problem ze sniadaniem i kolacją. No ale w końcu dojdę do tego co jeść. No i jeszcze ten cukier na czczo. Niby nie jest jakis wybitnie wysoki ale i tak przydałoby się go trochę obniżyć. Nie wiem od czego to zależy. Mierze po 7, może za szybko?

Mój syn chce mi zmierzyc cukier po kolacji. Już się boję o swój palec... Sobie nie chciał zmierzyć ;)

reklama
Do góry