reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
No to na czczo dzis 91 a godzine po posiłku 165. Czyli chleb wieloziarnisty też odpada. Moglabym zmniejszyc porcję ale będę głodna... Razowy podnosi, wieloziarnisty żytni podnosi. Pszenny wywala w kosmos. Spróbuję jeszcze grahamki jutro ;)

Ja kupuję(Kaufland) ciemny chleb tostowy. Opiekam w tosterze trochę masła i dodatki. I nawet po 3 takich kromkach cukier max 120.
Są też chleby dla diabetyków ale u mnie nie mogę znaleźć

No to na czczo dzis 91 a godzine po posiłku 165. Czyli chleb wieloziarnisty też odpada. Moglabym zmniejszyc porcję ale będę głodna... Razowy podnosi, wieloziarnisty żytni podnosi. Pszenny wywala w kosmos. Spróbuję jeszcze grahamki jutro ;)
Możesz też spróbować mniej pieczywa a więcej białka, np. jajko, kiełbaska itd. i sprawdzić jak się po tym czujesz.

Ja jaki chleb bym nie miala to i tak kromka tylko. Ale moj organizmy juz sie przyzwyczaja i mi wystracza.

Machnęłam na obiad paprykę faszerowaną ale ze swojego przepisu. No i w koncu jestem najedzona i mam dobry cukier ;)
20190215_143513.jpg
20190215_143513.jpg

Sama bym zjadla [emoji39]

Ja zjadlam kilka wafelkow bez cukru. Teraz zjadlam obiad i mam zjadz. Musze sie poruszac chyba.

U mnie wychodzi na to, że mam problem ze sniadaniem i kolacją. No ale w końcu dojdę do tego co jeść. No i jeszcze ten cukier na czczo. Niby nie jest jakis wybitnie wysoki ale i tak przydałoby się go trochę obniżyć. Nie wiem od czego to zależy. Mierze po 7, może za szybko?

Mój syn chce mi zmierzyc cukier po kolacji. Już się boję o swój palec... Sobie nie chciał zmierzyć ;)

reklama
Do góry