reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Dostałam zalecenia dalszej diety, kontrola cukrów już tylko 3 dni w tygodniu wystarczy i za dwa tygodnie znowu kontrola u diabetologa.

Witam,
Niestety 4 j insuliny nie dały pożądanego efektu. Cukry rano 95-98 , nic niżej nie chciały zejść. Wczoraj zwiekszylam dawkę do 6 j i dziś rano 91 więc chyba jest szansa :)
Po posiłkach cukry mam ok, nawet w dzień kiedy jadłam inaczej niż wg diety jeżeli chodzi o czas i to co jadłam ;)

Witam,
Niestety 4 j insuliny nie dały pożądanego efektu. Cukry rano 95-98 , nic niżej nie chciały zejść. Wczoraj zwiekszylam dawkę do 6 j i dziś rano 91 więc chyba jest szansa :)
Po posiłkach cukry mam ok, nawet w dzień kiedy jadłam inaczej niż wg diety jeżeli chodzi o czas i to co jadłam ;)
Bo insulina ma działać 24 godziny :) u mnie stoi na 4j i narazie jest dobrze :) Jutro planuje zjeść coś w McDonald's [emoji23] Pewnie skończę z sałatką ale zawsze to coś [emoji23][emoji23]

reklama
Dietetyk podniósł mi insulinę na noc do 42j
Na dzień 20j
Do śniadania ta rapid na 6j i do kolacji 2j jeśli jem ryż czy ziemniaki.

No i się dowiedziałam że pewnie jeszcze w górę pojdziw skoro teraz mało się ruszam

Do góry