reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Ennis jakby mieli Cie zostawic, to popros chlopa zeby Ci Twoj chleb kupil. Ewentualnie zapytaj czy szpital nie moze Ci dostarczyc. Jest tyle bezglutenowcow w anglii, ze duze prawdopodobienstwo ze maja na stanie.

Ja wczoraj zjadlam 3 kawalki pizzy i cukier mialam w normie. Wyglada na to ze ta pizze mozna jesc [emoji16]

Co do sprawdzania cukru nadczczo. Ja czasami zapomniam, a tak ogolnie to wstaje, zbieram dziecko i idziemy na dol. Robie jej sniadanie, sobie bubu w paluszek i zaraz tez jem. Tyle ze nasze sniadania sa bardzo proste. Mloda zazwyczaj je tosta, od swieta z drzemem albo nutella. A ja kromke chleba z majonezem. Rano nie mam czasu na gotowanie [emoji51]

reklama
Dzisiaj na czczo 95.
Mam pytanie. Jak mierzycie cukier na czczo? Od razu po przebudzeniu, czy przed jedzeniem? Bo zdarza mi się, że wstanę rano i nie jem od razu, tylko ogarniam dzieciaki do szkoły i jem jak odprowadzę ich na przystanek. Wtedy oczywiscie mam wyższy cukier. Jutro mam diabetologa i musze pospisywac wyniki z glukometru a nie wiem które, bo mierzylam i od razu i przed jedzeniem rano.
Ja wstaję o 7 mierzę ciśnienie, cukier, budzę dzieci, biorę euthyrox i o 8 jem śniadanie.
Normalnie idealne śniadanie dla diabetyka, to się popisali.
Ja jak leżałam w szpitalu z cholestazą i na początku dali mi dietę wątrobową, niestety ona wykluczała się z cukrzycową, cukry mi szalały to dali cukrzycową dietę, stwierdzili, że z wątrobą poradzą sobie farmakologicznie a lepiej cukier trzymać pod kontrolą.

Ja wstaję o 7 mierzę ciśnienie, cukier, budzę dzieci, biorę euthyrox i o 8 jem śniadanie.

Normalnie idealne śniadanie dla diabetyka, to się popisali.
Ja jak leżałam w szpitalu z cholestazą i na początku dali mi dietę wątrobową, niestety ona wykluczała się z cukrzycową, cukry mi szalały to dali cukrzycową dietę, stwierdzili, że z wątrobą poradzą sobie farmakologicznie a lepiej cukier trzymać pod kontrolą.
To chyba takie standardowe śniadanie w każdym szpitalu tutaj.

A ja teraz jestem tak głodna że bym 3 takie zjadła [emoji85][emoji85]

Dzien dobry :) u mnie cukier na czczo 83, po posilkach tez. Wczoraj dojadalismy rzeczy po sobotniej imprezie, wpadlo troche klusek slaskich, ale tez duuuzo zielonego i bylo ok.

Niedocukrzenie [emoji23][emoji23][emoji23]
To się hipoglikemia nazywa. Za niski poziom cukru najczęściej u osób na insulinie. Ale to jest problem osób z cukrzyca typu 1 a nie koniec w ciąży na insulinie.

reklama
Niedocukrzenie [emoji23][emoji23][emoji23]
To się hipoglikemia nazywa. Za niski poziom cukru najczęściej u osób na insulinie. Ale to jest problem osób z cukrzyca typu 1 a nie koniec w ciąży na insulinie.
U mnie 16+6 (17 tydzień) ale skąd mam wiedzieć czy mam niedocukrzenie? [emoji849]
Dziś pozwoliłam sobie na galaretkę ze śnieżką. Pycha a cukier odkąd biorę insulinę zawsze mam w normie czegokolwiek bym nie zjadła.
20190401_153508.jpeg

Do góry