reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziewczyny mam pytanie ☺️
Od kiedy zaczęłyście zmniejszać dawkę insuliny ? I czy wogole to robilyscie pod koniec ciąży ?

Na insulinie jestem praktycznie od początku drugiej ciąży . W ciągu ostatnich 5 dni zmniejszylam jednostki o 5 gdyż wartości cukru na czczo były za małe . Raz obudziłam się spocona z dreszczami i cukier wynosił 50 🫣. Teraz po odjęciu tych pięciu jednostek wartości utrzymują się tak po 70 -75 .
Wizytę mam w środę za tydzień a ja już zaczynam się obawiać ze to przez starzejące się łożysko 🙁 , dodam że jestem dopiero w 29+0.

reklama
Z tego co pamietam to dziewczyny dopiero ok 35tc zmiejszaly.

70-75 to jeszcze malo, zmiejsz jeszcze o 1-2 j bo te 70 to taka granica gdzie trzeba to robic.

Z tego co pamietam to dziewczyny dopiero ok 35tc zmiejszaly.

70-75 to jeszcze malo, zmiejsz jeszcze o 1-2 j bo te 70 to taka granica gdzie trzeba to robic.
Dzięki 💪.

Tak wlasnie mi się wydawało ze te jednostki się zmniejsza ale troszkę na późniejszym etapie … ☹️

Oby tylko łożysko nie zaczęło szwankować na tak wczesnym etapie 😟

Chyba będę odpisywać na raty 🙉
Nath z tym ciśnieniem oznacza, że już leki będziesz przyjmowała na stałe?
Bioderka napewno wyprowadzisz, takie maluchy są na szczęście plastyczne. Moj starszy miał mega asymetrie i pół roku go rehabilitowalam codziennie w domu po 4 razy i lekarka była w szoku, że tak się udało go wyprostowac, więc pamietaj przede wszystkim upór w dążeniu do celu, nawet jeśli dziecku się nie podoba niestety.
U nas 56 to od razu były na styk 😅
Teraz pojawił się problem z konsystencja kupy, bo jest zbita i prawdopodobnie będą sprawdzać alergie na mleko krowie.
Nie ,mam kontrolować ciśnienie i gdyby spadało mocno to leki odstawić ,kardiolog i gin powiedziały, że prawdopodobnie wszystko wróci do normy,jeżeli winowajcą jest poród ,ale to trzeba ok 2 miesięcy .
Ja już chyba jakieś 2 tygodnie bez nabiału. Faktycznie buzia wyłaniała,ale maść też była no i dokarmiam takim mlekiem,które ma ten hydrolizat nie czyste białko. Marysia miała 51cm więc na trochę nam posłużyły ubranka 56.
Mam nadzieję,że będzie ok. Dobrze,że poszłam prywatnie,bo mam już kontrolę 29wrzesnia,a gdybym czekała na ten fundusz to dopiero 21 września miałabym USG.
Dzisiaj mała nawet kleksa puściła i mniej męczyła się z bąkami. Śpi jak zabita,mam nadzieję,że w nocy też bedzie🤪😅

Nie ,mam kontrolować ciśnienie i gdyby spadało mocno to leki odstawić ,kardiolog i gin powiedziały, że prawdopodobnie wszystko wróci do normy,jeżeli winowajcą jest poród ,ale to trzeba ok 2 miesięcy .
Ja już chyba jakieś 2 tygodnie bez nabiału. Faktycznie buzia wyłaniała,ale maść też była no i dokarmiam takim mlekiem,które ma ten hydrolizat nie czyste białko. Marysia miała 51cm więc na trochę nam posłużyły ubranka 56.
Mam nadzieję,że będzie ok. Dobrze,że poszłam prywatnie,bo mam już kontrolę 29wrzesnia,a gdybym czekała na ten fundusz to dopiero 21 września miałabym USG.
Dzisiaj mała nawet kleksa puściła i mniej męczyła się z bąkami. Śpi jak zabita,mam nadzieję,że w nocy też bedzie🤪😅
Też liczę na spokojna noc😅
Jutro pierwszą dluga podróż, ciekawe jak to zniesie 🙂
A ty już po krzywej?

reklama
Do góry