reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Już po pierwszym zastrzyku. Pani położna powiedziała,że letrox mam brać sama,bo jestem ogarnięta kobita 😅 Co do cukrów to raczej nie będę chodzić do nich na mierzenie ,bo nie mam insuliny. Ale to pani doktor wszystko mi powie i wpisze im w kartę zalecenia.
Bolało?? Ale ktoś zbadał jeszcze szyjkę przed sterydami?
Dawaj znać, jakie będą cukry.

reklama
Bolało?? Ale ktoś zbadał jeszcze szyjkę przed sterydami?
Dawaj znać, jakie będą cukry.
Nie ,już żadnego badania. Nie ,lekko wklucie może chwilę piekło i czuję tam ciepło ale na ten moment nie boli.O 16 kolacja to zobaczymy jak będą cukry po,sama jestem ciekawa .
A najgorsze,że ten syrop i czopek zadziałał w połowie drogi do szpitala 😅😅 No i musiałam trzymać,a teraz nic nie rusza,może jutro rano się uda 😅😅
Pani położna,która mi dawała zastrzyk bardzo miła i delikatna kobieta.

Dobrze,że wzięłam chleb ,bo dzisiaj kolacji cukrzyka dla mnie nie ma 🤷

Załączniki

• f8242567-e2f8-4c6c-ab35-d690d5574758.jpeg
    f8242567-e2f8-4c6c-ab35-d690d5574758.jpeg
    66,6 KB · Wyświetleń: 40
Dobrze,że wzięłam chleb ,bo dzisiaj kolacji cukrzyka dla mnie nie ma 🤷
Właśnie to mnie zawsze dziwi w szpitalu, że oni się w ogóle nie trzymają tego, co kto ma jeść. A przecież już dawno szpitale nie gotują same tylko maja catering i rzeczywiście przyjeżdżają różne te jedzenia, a i tak zawsze każdy dostaje nie to, co powinien 🙈

Zjadłam kolację kanapkę z masłem i trochę warzyw ,po godzinie 173 ,sterydy działają . Zobaczymy jak rano. Miałam dwa razy ktg,ok . Nie było skurczów.

@Nath096 miałam te zastrzyki w 1 ciąży, też z cukrzycą. Cukry unormowały mi się tak po 3 dobach od drugiego zastrzyku. Ale ja nie byłam w szpitalu. W chodziłam ze skierowaniem od ginekologa(prywatnego) do przychodni rejonowej do gabinetu zabiegowego i tam mi podali te zastrzyki. Wiem że były dwa, ale nie pamiętam czy dzień po dniu czy z odstępem dwóch dni.

Właśnie to mnie zawsze dziwi w szpitalu, że oni się w ogóle nie trzymają tego, co kto ma jeść. A przecież już dawno szpitale nie gotują same tylko maja catering i rzeczywiście przyjeżdżają różne te jedzenia, a i tak zawsze każdy dostaje nie to, co powinien 🙈
Akurat nie wszystkie szpitale mają catering ;) ten, w którym ja leżałam ma kuchnię i tam gotują dla wszystkich oddziałów. Salowe zawsze pilnują kto co ma dostać do jedzenia nawet jeżeli ma dietę specjalną, np. Wegetariańską albo bez pomidora to taką dostanie :)

reklama
Ja się umówiłam do diabetologa, mam termin na 5 czerwca. Więc czekam, narazie cukry mierzę w domu, stosuje dietę. Wydaje mi się że jest ok. Nie pisałam Wam, że miałam przygodę bo pierwszy diabetolog mi odmówił napisałam skargę 🤦 ale mam już innego.

Do góry