reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziewczyny, tak dla rozluźnienia :)
Moja diabetolog (z własnego doświadczenia, bez żadnych badań, bardziej dla rozluźnienia atmosfery) zauważyła, że kobiety, które w krzywej miały podwyższony cukier na czczo zazwyczaj oczekują chłopców, a te, które miały po 1h wysoki cukier oczekują dziewczynek :)
Jak to się u Was sprawdza? Bo u mnie trafiła😃
U mnie może się okaże na połówkowym, jak się dzidzia ładnie odwróci 😁u Ciebie się sprawdziło, ciekawe, jak inne dziewczyny 😁

reklama
Spróbowałabym jak sobie z tym poradzić termomix 😂 Tylko nie wiem wlasnie jak to na mnie wpłynie skoro nie będzie 2000 .
Zrobilam dzisiaj coś w stylu racuchów ,ale na skyrze i mace pełnoziarnistej . Może nie wyglądało ,smażyli się średnio,ale posmarowalam odrobinę fruzelina i całkiem mnie zadowoliło. Po godzinie cukier 141. Zjadłam kanapkę z serem ,szynką ,pomidorem,ogórkiem i do tego dwa te placuszki. Myślę,że spoko,ale może dodam następnym razem trochę orzechów ,w ogóle zostało mi dwa i włożyłam do lodówki,zobaczę jak po schłodzeniu . Zawsze to zaspokojenie jakiejś zachcianki.
Thermomix mógłby sobie z tym w sumie nawet dobrze poradzić, ja pieklam przed ciążą taki chleb z kaszą gryczaną i właśnie najpierw trzeba było te kasze rozdrobnić i powiem ci, że wychodził pyłek 🙂
A masz jakieś przepisy na thermomix, które się sprawdzają u ciebie teraz na diecie?

@gooskaw jeszcze nie próbowałam,bo mało byłam w domu. Potem do zupy wypróbuję te wczorajsze racuchy.
A co do mąki to po niedzieli jak bd robić pizzę.
Ciekawa tylko jestem czy miarodajny dziś będzie ten cukier,bo jak się obudziłam o 4 na siku to nie mogłam zasnąć do 7:30 ,jakoś się udało i spałam do 10 . Mam tak często z tym,że do 9. I w ogóle jestem taka umęczona dziś.
@Daria1991 Nie bardzo ,jestem sama,bo mąż w pracy to powiem szczerze,że lecę głównie na kanapkach,sałatkach , szejkach i słoikach od mamy 😁🙈

Dziewczyny, tak dla rozluźnienia :)
Moja diabetolog (z własnego doświadczenia, bez żadnych badań, bardziej dla rozluźnienia atmosfery) zauważyła, że kobiety, które w krzywej miały podwyższony cukier na czczo zazwyczaj oczekują chłopców, a te, które miały po 1h wysoki cukier oczekują dziewczynek :)
Jak to się u Was sprawdza? Bo u mnie trafiła😃
U mnie się zgadza :) drugi raz :)
Co powiedziała na wyniki?

Jak mam cukier 128 po godiznie po małej porcji spagetti z brązowym makaronem a po 2 h 117 to dobrze? Bo dla mnie taki poziom blisko 120 po 2 h jest wysoki :/ czasami jak mierze, to wraca do cukru wyjściowego sprzed posiłku więc ten czemu tak długo się utrzymuje. Przez ten makaron brązowy?

Jak mam cukier 128 po godiznie po małej porcji spagetti z brązowym makaronem a po 2 h 117 to dobrze? Bo dla mnie taki poziom blisko 120 po 2 h jest wysoki :/ czasami jak mierze, to wraca do cukru wyjściowego sprzed posiłku więc ten czemu tak długo się utrzymuje. Przez ten makaron brązowy?
Norma po 2h jest do 120, czyli się mieścisz. A jak robisz sos do spaghetti? Ja po takim ze słoika miałam kiedys bardzo wysoki cukier, więc zrezygnowałam z tego dania 🤷

@gooskaw jeszcze nie próbowałam,bo mało byłam w domu. Potem do zupy wypróbuję te wczorajsze racuchy.
A co do mąki to po niedzieli jak bd robić pizzę.
Ciekawa tylko jestem czy miarodajny dziś będzie ten cukier,bo jak się obudziłam o 4 na siku to nie mogłam zasnąć do 7:30 ,jakoś się udało i spałam do 10 . Mam tak często z tym,że do 9. I w ogóle jestem taka umęczona dziś.
@Daria1991 Nie bardzo ,jestem sama,bo mąż w pracy to powiem szczerze,że lecę głównie na kanapkach,sałatkach , szejkach i słoikach od mamy 😁🙈
Ja też jakoś go ostatnio odstawiłam, ale jutro chyba zrobię zupę szczawiowa 😍

reklama
Do góry