reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
@sadness35 co u Ciebie?? Ty chyba przechodzisz/ przeszłaś na bezpieczny tydzień?
Hej, dzięki za pamięć! Jeszcze nie, próbuję przetrwić, że zostało mi 26dni? do cc.
I jakoś ogólnie mam dość jedzenia w kółko tego samego.. cukrów nie chce mi się pilnować 😕
Co z tego, że po posiłkach mam ok skoro między podjadam jak szalona.
Ewidentnie jakiś dupny czas nastał.

A jak u Was ?

Hej, dzięki za pamięć! Jeszcze nie, próbuję przetrwić, że zostało mi 26dni? do cc.
I jakoś ogólnie mam dość jedzenia w kółko tego samego.. cukrów nie chce mi się pilnować 😕

A jak u Was ?
Ja mam cukry nawet ok . Od wyjścia ze szpitala dzisiaj chyba wybiło mi drugi raz, 150 po obiedzie ale startowałam ze 108,bo przyznaje,że zezarlam loda 🙈 U mnie menu monotonne ,pomidor, szczypiorek,sałata ,młode ziemniaki,kapustą i truskawki ze skyrem. Jakoś jak myślę o suchych kanapkach to odrazu mi się odechciewa 😏

A jak u Was ?
Aaa okej, czyli u Ciebie już zaplanowane. Szybko zleci🙂 a jak u Ciebie zleci to zaraz my z Nath, więc będziemy pilnować Twojego terminu 😁
Noo po tylu miesiącach monotonnej diety i restrykcji to chyba każdy dostaje na głowę. Mi też ciężko się już oprzeć tym wszystkim owockom, lodom🙉
A u mnie ogólnie cukry żyją swoim życiem, w sensie te na czczo, bo poza tym to się trzymają. Ciężko mi się chodzi, piecze mnie spojenie lonowe i boli krocze 😅

Hello. Dziewczyny,które tu niedawno pisała o swędzeniu skóry ?
Tak mnie w nocy swedzialy stopy,że masakra,niedawnej zrobilam drzemkę i znowu zaczęły i teraz mnie swędzą dłonie jakbym z mrozu do ciepła weszła . Ale brzuch trochę mnie swędzi też. Boże naczytałam się o tej cholestazie ciążowej jak mnie jeszcze to dopadnie to chyba nie uwierzę....😱

Hej dziewczyny. Staram się Was nadrabiać cały dzień .
Gratuluję i cieszę się z pozytywnych wiadomości z dzisiejszych wizyt 🩷
Co do pakowania torby to byłam na to tak zadaniowo nastawiona,a odkad wróciłam ze szpitala i ja rozpakowałam to już tak kolorowo nie jest 🙈 Ale muszę się zebrać . Chyba pożyczę większą torbę od siostry,bo ta moja nie spełni do końca zadania .
Dzwoniłam do gin z wynikami z tego USG,powiedziała,żebym dużo piła i chociaż ciężarnym rekomenduje się spanie na lewym boku to ja żebym się starała leżeć na prawym więcej . Narazie nie boli chyba mała zmieniła pozycję,ale kręgosłup jakoś ostatnio mocniej dociążony,bo długo nie nastoje,już wolę iść.
W nocy obudził mnie taki świąd stop,że masakra . Niedawno na drzemce było to samo,a teraz ręce jakbym weszła z mrozu do ciepłego. Naczytałam się już o cholestazie ciążowej,ale chyba by mnie tak świat nie skaral cukrzyca,nerkami i jeszcze cholestaza 😱😳 Zobaczymy.
Wiecie chyba za wcześnie zaczęłam oswajanie kota z bejbikiem,bo kicia się tak zaklimatyzowala w łóżeczku,że w ogóle już nie śpi w swoim domku tylko na każdą drzemkę i na nic wbija tam 😳 Muszę wyjść materac chyba,może się jeszcze oduczy. W sobotę będzie już stary więc odliczam dni 👌

Tak mnie w nocy swedzialy stopy,że masakra,niedawnej zrobilam drzemkę i znowu zaczęły i teraz mnie swędzą dłonie jakbym z mrozu do ciepła weszła . Ale brzuch trochę mnie swędzi też. Boże naczytałam się o tej cholestazie ciążowej jak mnie jeszcze to dopadnie to chyba nie uwierzę....😱
Mnie tak swedzialy nogi, brzuch swego czasu też. Ale porobiłam wszystkie badania, próby wątrobowe itp i było ok. Dostałam wtedy tabletki pod kątem alergii, świądu itd i mi przeszło. Jak u Ciebie nie ustanie to skonsultuj się z lekarzem, bo to cholerstwo wykańcza psychicznie 🙄

Mnie tak swedzialy nogi, brzuch swego czasu też. Ale porobiłam wszystkie badania, próby wątrobowe itp i było ok. Dostałam wtedy tabletki pod kątem alergii, świądu itd i mi przeszło. Jak u Ciebie nie ustanie to skonsultuj się z lekarzem, bo to cholerstwo wykańcza psychicznie 🙄
Zobaczę jak z tym będzie . Teraz nasmarowalam kremem i jest ok narazie . Ciekawe jak w nocy. Wczoraj to myślałam,że od tego,że całe popołudnie na nogach w adidasach ,już miałam takie odbite skarpetki i zmęczone stopy. Jak mi nie minie na dniach to pójdę na badania . Ech...

reklama
Niestety ja w 1 ciąży miałam ten pakiet. Cukrzyca i cholestaza. Musisz zgłosić lekarzowi, zrobić badania. Cholestaza to poważna sprawa, a niestety swędzenie to jej główny objaw.

Do góry