reklama
Rozwiązanie
A jesteś w ciąży albo się starasz?
Ja staram się już ponad 2 lata i mam niestety 2 poronienia na koncie, dlatego dostałam metformine.
Normalnie nic by mi nie dali, tylko dieta z niskim ig, ale ze względu na moją historie dostałam leki.
Jestem prawie w 36tc juz, nigdy nie mialam problemow z cukrem przed ciaza
Tak, to jest cukrzyca ciążowa. Ale ciekawe jest też to, że godzinę po wypiciu glukozy cukier był niższy niż po dwóch godzinach. Jakiś wolniejszy metabolizm.Wynik po 2h od wypicia glukozy nie miesci sie w podanym przedziale. Moze on oznaczac cukrzyce ciazowa? Prosze o pomoc w interpretacji. Jutro tez bede dzwonic do Zobacz załącznik 1179393lekarza.
Magdusia88
Fanka BB :)
Ja tez tak mam, ale nie jestem w ciazy. U mnie zdiagnozowana patologiczna tolerancja glukozy.Tak, to jest cukrzyca ciążowa. Ale ciekawe jest też to, że godzinę po wypiciu glukozy cukier był niższy niż po dwóch godzinach. Jakiś wolniejszy metabolizm.
Witaj w klubie. A zdiagnozowali to na podstawie wyniku krzywej, czy jeszcze były jakieś badania ?Ja tez tak mam, ale nie jestem w ciazy. U mnie zdiagnozowana patologiczna tolerancja glukozy.
Magdusia88
Tylko krzywa wyszła nieprawidłowo, a zrobilam cały panel cukrzycowy, wszystko w normie.Witaj w klubie. [emoji137] A zdiagnozowali to na podstawie wyniku krzywej, czy jeszcze były jakieś badania ?
reklama
Magdusia88
A jesteś w ciąży albo się starasz?Mialam podobnie, po 2h lekko podwyzszone od normy... Ale po prostu musze uwazac co jem.
Ja staram się już ponad 2 lata i mam niestety 2 poronienia na koncie, dlatego dostałam metformine.
Normalnie nic by mi nie dali, tylko dieta z niskim ig, ale ze względu na moją historie dostałam leki.
reklama
A jesteś w ciąży albo się starasz?
Jestem prawie w 36tc juz, nigdy nie mialam problemow z cukrem przed ciaza