reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa. Ktoś może podzielić się doświadczeniem?

Ja juz caly czas mam przekroczony masakra niech te 2,3 tyg szybko mijaja bo sie wykoncze 😱😱😱😱😱😱

Załączniki

• IMG_20200705_162218.jpg
    IMG_20200705_162218.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 68
reklama
A co jadasz? Bo ja zbilam z 140 na 112, 111, 106 nawet czasem.
To bardzo trzymasz diete zapewne? Ja jem brazowe pieczywo, mniej ziemniakow, ryz brazowy no i to jest loteria bo czasem mam 100 a czasem 140. Zalezy czy odrazu myje naczynia 🤣 ten 181 to dlatego bo do piersi ze szpinakiem podjadlam troche frytek i wiedzialam ze bedzie podwyzszony ale nie sądziłam ze az tak😱😱 no i moich porcji tez nie mozna nazwac malymi🤦‍♀️

To bardzo trzymasz diete zapewne? Ja jem brazowe pieczywo, mniej ziemniakow, ryz brazowy no i to jest loteria bo czasem mam 100 a czasem 140. Zalezy czy odrazu myje naczynia [emoji1787] ten 181 to dlatego bo do piersi ze szpinakiem podjadlam troche frytek i wiedzialam ze bedzie podwyzszony ale nie sądziłam ze az tak[emoji33][emoji33] no i moich porcji tez nie mozna nazwac malymi[emoji2356]
Hmmm pieczywo jem tylko wlasnie ciemne, razowe, bez cukrów itd do tego szynka , ser, pomidor tylko nie malinowy i ogórek . I mam wtedy po takim śniadaniu do 120 wlasnie. Na obiad różnie. Ziemniaki to tylko w mundurkach słyszałam od diabetologa, wlasniw kasze te grube np pęczak ( takie wytyczne natomiast mam w książeczce która dostałam z glukometrem) , ciemny ryz , ciemny makaron, do tego raczej chude mięso. Dużo ryb , łosoś, dorsz i po takim obiedzie tez mam do 120. Kawa tylko z mlekiem bez laktozy no i oczywiście bez cukru . Owoców troszke bo to są znowu cukry i tak staram się przeżyć do połowy września. Choc widzisz dzis zjadłam gulasz z kasza i mialam po 1h 137... więc chyba też zależy od dnia. Wypiłam tez do tego piwo oczywiscie 0,0% wiec może po tym? Wczesniej znowu gdzie mialam rekord po posiłku to było 89. A zjadłam sałatkę w knajpce z sosem który był slodki bo zapomniałam wspomnieć by podano mi bez sosów. .. mimo to było 89, choć może dlatego że mialam po tym posilku półgodzinny spacer a to tez podobno obniża cukier, dlatego staram się conajmniej 1h chodzić codziennie choc w te upały w 7 miesiacu ciazy nie jest to przyjmne. [emoji2368]

To bardzo trzymasz diete zapewne? Ja jem brazowe pieczywo, mniej ziemniakow, ryz brazowy no i to jest loteria bo czasem mam 100 a czasem 140. Zalezy czy odrazu myje naczynia [emoji1787] ten 181 to dlatego bo do piersi ze szpinakiem podjadlam troche frytek i wiedzialam ze bedzie podwyzszony ale nie sądziłam ze az tak[emoji33][emoji33] no i moich porcji tez nie mozna nazwac malymi[emoji2356]
A na czczo tak jak pisałam nie ma bata, nie spada ponizej 90 także gdzies mam problem.

A na czczo tak jak pisałam nie ma bata, nie spada ponizej 90 także gdzies mam problem.
Glikemia na czczo może być problemem niezależnym od diety.
Z tym, że insulinę raczej włączą Ci powyżej 94. 91 mg/dl to jeszcze nie tragedia. Jak przekręcisz się na drugi bok i sięgniesz po glukometr już będzie w normie :)

reklama
Do góry