reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

skończyłam czytać i Natan się obudził, :baffled: idę go nakramić dokończę poźniej ale

MAMA OLA POWINNAŚ DOSTAĆ PORZĄDNIE W DUPSKO:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: JAK TAK MOŻNA NAS WYSTRASZYĆ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witajcie słodkie:)
Dzieki za porady w sparwie ubierania i wysypki na buzi mojego synka.
Teraz mam niestety inny problem. Napiszcie czy słyszałyscie może o tym ze dziecko może nie chcieć pokarmu matki??? :-(. I czy mleko matki moze być żółte, dosłownie kolor żółty. I co to oznacza??? Ze pokarm jest tłusty???
Idąc do lekarza z buzia synka, dowiedziałam sie przy okazji ze mój synek znowu starcił na wadze. Urodził się majac 3440, przy wyjściu ze szpitala miał 3190, a w 9 dniu 3140. Jadł co prawda coraz krócej ale sam wypychał pierś więc nie zdawałam sobie sprawy ze cos jest nie tak. Teraz postanowiłam z lekarzem o dokarmianiu go przez tydzień, zeby znowu mu cukier nie spadł. W szpiatlu miał barzdo niski poziom, był nawet na glukozie, ale potem ssał tylko moją pierś i dlatego wypuscili nas do domku. Niestety tu znowu sie zaczeło. Bóle brzucha, potem spanie i jak sie okazało spadek wagi. teraz sie martwie ze znowu moze mieć niski cukier skoro tak kiepsko je, wiec budze go co 1h czasem co 2 h - jesli zje choć ze 40 ml butli.
Mama ola - mega gratulacje, Leosiu witaj wśród nas.
Widze ze podobnie urodziłyśmy choć termin też miałysmy podobny:-), choc na lipiec. Ja urodziłam w 37/38 tyg. Podobnie jak tobie wypadł mi czop sluzowy. Wysłałam męża na noc do pracy (służba mundurowa) choc on nie chciał majac przeczucie:tak:, a potem o północy po niego dzwoniłam zeby pzryjeżdżał. I tak biedny gnał z tego Szczecina:-D.
Gabryielka pytałaś czy mierze cukry? Otóż starałam sie w szpitali prze jakieś trzy dni, potem sobie odpuściłam z barki czasu, zmeczenia itp. Ale kiedy mierzyłam były w normi i codziennie sobie obiecuje ze nim oddam ten sprzęt do poradni to pomierze sobie przez pare dni, ...tylko ciagle zapominam:zawstydzona/y:.

widze ze sa tu na forum mamusie które już urodziły swoje maleństwa, mam związku z tym pytanie
czy pod koniec ciązy leżałyście w szpitalu?? ja tego bardzo sie boje, tak źal byłoby mi zostawiac córcie... :((

i jeszcze jedno pytanko czy ze względu na cukrzyce lekarz może skierować na cesarke??

Ewa masz w poblizu poradnie laktacyjną?? myślę że tam by Ci duzo podpowiedzieli..

Asiek pytaj my odpowiemy na każde pytanie :)

Aureolcia dostałam nową mamo to ja i tam jest napisane (odpowiadam pani doktor), że jedną filiżankę kawy można pić karmiąc piersią

Dziewczyny jest też napisane,że w czasie karmienia piersią można zażywać tran w płynie - ponoć warto. czytałam też wiele tematów ale muszę jeszcze raz to zrobić ,żeby móc to napisać

Maria mój podnosi kufer i nogi do tyłu prostuje, dodam później zdjęcie jak to robi

Dzięki dziewczyny za temat o fotelikach, ja muszę u siebie wyłączyć poduszke z przodu i też będę go wozić z przodu bo muszę wybrać się w końcu do wrocławia ale mam pietra

Aureolcia czy oni mają te baseny gdzię w pl czy tylko w gliwicach???

Asiek1000 z tego co się orientuję żadna z nas nie musiała iść leżeć na 2 tyg. przed rozwiązaniem do szpitala (ja też o tym czytałam i pytałam dziewczyn z wątku). Jak przewidywana masa dziecka nie przekracza 4 kg to nie masz wskazania do cc, chyba że z powodu zupełnie innej choroby (nadciśnienie czy zagrażające odklejenie siatkówki). Chyba że miałaś już cesarkę to ci zrobią bez wskazań - jak mi w przyszły piątek:szok:

Ewa "Mleko kobiece może mieć odcień pomarańczowy, żółty, niebieskawy i zielony. Może to być taka uroda mamy, związana z pigmentami, albo kwestia diety, czy przyjmowanych witamin. Zdecydowanie nie trzeba się tym martwić." to jest cyt. z forum o laktacji wiec nic się nie martw!!!!

dzięki slicznie za odpowiedz :) no to będe trzymac kciuk w przyszły piatek :)) ja akurat bardzo chyałabym miec cesarke ale niunia raczej nie będzie mieć 4kg....

dzieki wwwanda.
A ile powinno trwać karmienie??, jest jakiś optymalny czas??Mój synek ostatnio ssie cyca, np teraz 10 min z małą przerwa na odbicie. Czy mozna sie w tym czasie najeść?? próbowałam potem dac mu znowu (zreszta nie poraz pierwszy) ale nic z tego, mam tak ścisniete usta ze nic mu tak wsadzic nie moge. Co innego jak przysnie z piersia to mozna go poszczypać za polik itp. ale kiedy sam wypcha piers to juz nic innego nie moge zrobić. I teraz nie wiem dokarmic go butlą czy nie? oczywiście najpierw musze go rozebrac zeby się obudził, bo jak nie to butle tez cięzko mu wcisnąć

Ewa a co ile synuś je?? jeśli co godzinke to myślę że te 10min może wystarczyć...

mam jeszcze jedno pytanko co mi wolno pić?? ja nie znosze wody mineralnej no ale soków mi nie wolno więc chyba nie mam wyboru :((

reklama
Asiek - ja musiałam leżec - w warszawie to dość częste że każą wywoływać i przez to leżeć na patologi wcześniej - na ogół właśnie te dwa tygodnie przed - ale nie musisz się na to godzić. A niestety cukrzyca nei jest powodem do cc.

Ewa
- żółte i malutko i gęste jak cholera to jest siara może lecieć chyba nawet do dwóch tygodni. Mały wypluwa pierś i zasypia bo jest leniuch i ssanie bardzo go męczy i to pierwsze mleko ma w sobie dużą ilość jakiegoś składnika ( teraz nie pamiętam jakiego ) który powoduje senność u dzieci - i ważne jest żeby wtedy nie pozwalać zasypiać maluchowi bo dopiero potem leci mleko właściwe a tak to leci woda ( no u ciebie to jeszcze siara) potem dopiero mleko z tłuszczem które powoduje tycie. Ale jak ci maly zasypia to dawaj potem butelkę - może ma jeszcze dużą żółtaczkę i dodatkowo go to osłabia. Mleko o każdej porze dnia się zmienia i zmienia swój kolor i gęstość i ilość tłuszczu, tak samo jak w każdym tygodniu jest zupełnie inne- dlatego też nie powinno się go więcej mrozić niż na 3 miesiace maks.

Do góry