reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Hej :)

Ja dzis na czczo 65. Musialam skoczyc na badania no i ledwo wrocilam :D zjadlam serek Danio, po nim cukier 103 a teraz leze.

A wiecie. Ostatnio rozmawialam z moja doktorka i powiedziala mi, ze teraz weszly nowe normy po badaniu glukoza.

Ja w pierwszej zapychalam jeszcze omletem, ale to tez z jajek. Robilam go z pomidorami, koperkiem, szczypiorkiem i roznymi innymi warzywami, ktore mi wpadly :D

Maz skoczyl z mala po graham wiec jak wroca to bede testowac :)

Katagorka
Mi tak czasem spadal w I ciazy i w sumie nawet nie wpadlam na to by pytac doktorke czy to jest ok ??? A ciekawe ???

Cornelka no ja ostatnia kolacje jadam nawet po 23. ale ja pozno spac chodze, przyzwyczajona jestem

Katagorka, ja jajecznice tez na nieduzej ilosci tluszczu, ja akurat oliwy uzywam od jakiegos czasu, bo po oleju straszne wzdecia mialam, jeszcze nawet i przed ciaza. Cukier po dwoch godz w porzadku wg mnie, tez mi sie wydaje moze byc taki jak na czczo, wiadomo ze spada, bo przeciez po dwoch trzech godz mozesz juz kolejny posilek zjesc

Margo a co to za nowe normy w tym bad.?

Ja jeszcze z dzien dwa i tez bede cos testowac nowego jak dalej taki spokoj bedzie z cukrami :-) jakis kisiel bez cukru sobie zrobie np ;-) hmm albo kanapke z serkiem homogenizowanym, probowala ktoras z was?

Aga
Ja juz pisalam, ze codziennie zajadalan Danio waniliowy i cukier mialam ok. Wczoraj maz mi kupil Danio (jakas nowa wersje) smietankowy, czuc ze mniej slodki i cukry jeszcze nizsze :)

Te normy po glukozie to na czczo do 93 a po 2h do 143...wiec po 2h mieszcze sie w normie.

U nas na forum sierpniowym 2013 dziewczyny sporo pisaly o tym zeby nie robic jajecznicy na oliwie tylko na masle.

Ale mam ochote na bulke z pasztetem i pomidorem.

Robilam dzis badanie hemoglobiny glikowanej i wyszlo mi ladnie w normie :) czy myslicie, ze w zwiazku z tym moge byc spokojna, ze cukrzyca rozwinela sie dopiero w ciazy? Może glupie pytanie, ale jako to strasznie przezywam...

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mi wywalilo po bananie :D 138!!! Ale juz pora nie ta a jak dawalam Malej godzine temu to sama nie moglam sie powstrzymac...ale juz wiem, ze banan kategorycznie wzbroniony...

Do góry