reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja czuję od jakiegoś 1,5 tygodnia. Najpierw nieregularnie a teraz już codziennie :tak: Bardzo mnie to cieszy, bo mam nadal duże problemy z ciążą, a dzięki temu wiem, że mała żyje i ma się ok :-D

reklama
Mamjakty - dzięki za słowa otuchy! Wiem, że podstawą jest pozytywne myślenie:) Tak też staram się robić. A jeśli chodzi o ruchy Robaczka to czekam cierpliwie - don't panic:)

Przy Janku czułam w 20 tygodniu, teraz sama nie wiem. Mam czasem takie uczucie jakby ruchy, bardzo słabe, ale jakoś czekam na cos mocniejszego :-p. A i tak najfajniejsza jest czkawka ;-).

mnie sie tez wydaje że czasem już coś poczuję ale pewna nie jestem choć jestem juz mamusią i przy pierwszej ciązy poczułam wyraźne motylki dopiero w 19 tyg. a teraz juz niby powinnam wiedzieć że to to.. a nie bulgotki w jelitach.. więc chyba jeszcze za wcześnie..w każdym razie jedno jest pewne nadejdzie taki moment, że będziemy pewne, że to własnie dzidzia :) tylko troche cierpliwości ..

Mi cos puka w brzuchu po lewej stronie, ale to raczej jeszcze nie ruchy. Chcialabym, zeby ruchy byly juz tak wyrazne, zeby moj P. mogl je poczuc :-)

Na razie Dzidziol się nie uaktywnił,ale nic straconego,dopiero mamy 15 tydzień.Ponoć pierwsze ruchy to mniej więcej połowa ciąży :-)

Hallo,
moj maly kolator tez wczoraj zaczal naparzac matke w brzuch. tez se pomyslalm ze za wczesnie ale wyczytalam ze przy kolejnych ciazach czuc wczesniej. prawdopodobnie dlatego ze sie wie jak to czuc i mozna zidentyfikowac. W pierwszej ciazy tez czulam pozniej.
Ale superacko!

Acha. Mamy dzisiaj rocznice slubu. dziewiąta z resztą. Jak stary zapomniał to chyba moje ruchy dzis poczuje!!

Rondzia moje gratulacje!!:-)
P.S ja wciąż czekam na ruchy mojego maleństwa...już się nie mogę doczekać:-)

reklama
Ja tez chyba jeszcze nie czuję :-:)zawstydzona/y::no:. Zresztą, sama już nie wiem :baffled::confused:. Ostatnio jak byłam w ciąży, to wiedziałam,że ruchy to jest to, co czułam, a teraz nie mam pewności :unsure:, więc to chyba nie to. Ale jeszcze trochę czasu mam, więc sie nie martwię, ale nie mogę się już doczekać :shocked2::cool2::eek:.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry