reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

Zgodnie z obietnicą - ciuszki dla Misiulki. To na razie dwa rzuty prania, więc tylko dwa kolory. Z dzisiaj suszą się zielono-brązowe, więc za kilka dni dorzucę następne fotki. Z góry przepraszam za jakość i wielkość zdjęć oraz za brudną podłogę :zawstydzona/y:

P1080781a.jpg

P1080782a.jpg

P1080783a.JPG

P1080784a.jpg

P1080785a.jpg

P1080786a.jpg

P1080787a.jpg

I na koniec pościel i ręcznik kąpielowy z kapturkiem ;-) I dwie czapulki.
P1080788a.jpg

reklama
Kolorystyka taka, że nawet jak będzie chłopaczek to pasują jak ulał:) Ładne ubranka:)

Ja przedstawiam teraz ubranka, które dostałam dla Małej od przyjaciółki po jej synku. A rajstopki moja mama kupowała:)

Przepiękne te wasze ubraneczka :tak:
Ja też dodam co mam - ja kupowałam tylko body i śpioszki z ostatniego zdjecia, a resztę kupiła teściowa, wzięło ją na różowo i miejmy nadzieję że już nam się chłopczyk z naszej małej kruszynki nie zrobi :-D

Załączniki

• Zdjęcie013.jpg
    Zdjęcie013.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcie014.jpg
    Zdjęcie014.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie015.jpg
    Zdjęcie015.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 41
  • Zdjęcie016.jpg
    Zdjęcie016.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 38
  • Zdjęcie017.jpg
    Zdjęcie017.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcie018.jpg
    Zdjęcie018.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 37
Moje ciuszki to w większości paczka z allegro (po chlopaku), zakupy mojej Mamy (tylko neutralne jej było wolno ;-)), moje zakupy na pchlich targach tutaj (ale to brązy i zielenie głównie) i spadek po córce ciotki Marcina. A najwięcej jest po bratanku, więc typowo "męskie". Choć bratanek przez pierwsze miesiące był ubierany w róże i dziewczyńskie kolory (brata teściowa miała fazę na kupowanie dla wnuczki:tak:). A, że ja za różem nie przepadam, to tylko tyle mi się ostało z całych zapasów różowości.
Teraz schną brązy i zielenie a w weekend planuję zarezerwować pralnię w piwnicy i wyprać i wysuszyć całą resztę (o ile dam radę). Tak więc w przyszłym tygodniu pewnie następne zdjęcia :-)

Zastanawiam się czy nie powinnam dokupić rajstopek, bo nie mam ani jednej pary? Ale z kolei sukienek też nie mam, same spodnie :zawstydzona/y:, więc może nie trzeba?

I takie jeszcze pytanie - co sądzicie o fotelikach bujaczkach dla dzieciaków? Takie żeby posadzić/położyć i niech siedzi i patrzy co Mama robi. Coś w tym stylu:
LEŻACZEK FISHER PRICE Z WIBRACJAMI DO 18 KG (750920562) - Aukcje internetowe Allegro

foteliki bujane nie, dla mnie zbędny wydatek bo są drogie, i nie każde dziecko w takim posiedzi, już wolę matę edukacyjną przynajmniej ma dziecko zajęcie

akozka - mialam z małym i bardzo mi sie przydał ,Bardzo sobie chwale a moje dziecko poprostu uwielbiało w nim siedziec ! Bralam sobie go do kuchni czy innego pokoju i tam go sadzalam i robilam swoje a on albo sie tam zabawial albo obserwowal co robie :) Ja sobie chwale i teraz tez napewno kupie ...Patryk mial taki zwykły bujak z szelkami,teraz juz sa na wypasie pałakiem z zabawkami i melodyjkami :)

Nessi - co do mat edukacyjnych ,rowniez z małym mialam i rowniez sobie chwale ,moje uwielbiało tam lezec i sie bawic i spedzal tam naprawde dosc dlugo :) Nie nudzil sie zbyt szybko a to dlatego ze z palakow moglam sobie zabawiki idpiac i poprzyczepiac inne wiec zawsze cos nowego mial.Pozniej pałaki odczepilam i sluzylo mu do siedzenia na tym w takcie zabawy :) Jeszcze mam sama mate tylko pałaki mi wciało i niewiem gdzie ahahahha !Teraz rowniez kupie :)

ja taki lezaczek to bym chciala bo fajna rzecz - jest na liscie prezentow a jak nie to pozycze od przyjaciolki :) a mate dostalam od szfagierki i czeka na strychu :)

reklama
My też chcemy Małej kupić i matę i leżeczek:) Dziś maty oglądałam i są w granicach 100zł, więc nie ma tak tragicznie a dziecko ma frajdy dużo:)

Do góry