reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Covid u 6 miesięcznego dziecka

Podepnę się, nasza mała 3msc i covid… na razie trzeci dzień, gorączka już tak nie wybija i na szczęście w miarę je ale widać że jest słaba. Macie coś co pomaga przejść to cholerstwo? Na razie podajemy paracetamol i odciągamy katar w kółko, tyle w sumie z zaleceń od lekarza
Spokojnie, najgorsze za Wami :) u nas takie większe osłabienie było do tygodnia.

reklama
Córka miała covid w wieku 3 miesięcy plus zapalenie ucha. Byliśmy w szpitalu, dostawała ibuprofen na zmianę z paracetamolem i elektrolity w kroplówkach. Dwa dni gorączkowała tak, że tylko przestawał działać lek i temperatura rosła do 39-40. Była bardzo osłabiona, miala sredni apetyt, dużo spała i tak pojekiwala. Po dwóch dniach wyszłyśmy do domu, gdy goraczka nie wróciła przez całą dobę. Ja z mężem też mieliśmy covid, ale dopiero, gdy córka już lepiej się czuła. To było w listopadzie ubiegłego roku. Ogólnie lekarze mówili, że dzieci dobrze znoszą covid, u nas lekarka powiedziała "na szczęście to covid, bałam się że to urosepsa". Bardzo się bałam o córkę, ale rzeczywiście dobrze zniosła chorobę. W sumie dotychczas to była jedna infekcja, która miała, a ma już 14miesiecy

Podepnę się, nasza mała 3msc i covid… na razie trzeci dzień, gorączka już tak nie wybija i na szczęście w miarę je ale widać że jest słaba. Macie coś co pomaga przejść to cholerstwo? Na razie podajemy paracetamol i odciągamy katar w kółko, tyle w sumie z zaleceń od lekarza
Mój miał 1.5 dnia i przeszło. Oprócz gorszego apetytu nic mu nie doskwiera

Do góry