reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Covid u 6 miesięcznego dziecka

Podepnę się, nasza mała 3msc i covid… na razie trzeci dzień, gorączka już tak nie wybija i na szczęście w miarę je ale widać że jest słaba. Macie coś co pomaga przejść to cholerstwo? Na razie podajemy paracetamol i odciągamy katar w kółko, tyle w sumie z zaleceń od lekarza
Spokojnie, najgorsze za Wami :) u nas takie większe osłabienie było do tygodnia.

reklama
Córka miała covid w wieku 3 miesięcy plus zapalenie ucha. Byliśmy w szpitalu, dostawała ibuprofen na zmianę z paracetamolem i elektrolity w kroplówkach. Dwa dni gorączkowała tak, że tylko przestawał działać lek i temperatura rosła do 39-40. Była bardzo osłabiona, miala sredni apetyt, dużo spała i tak pojekiwala. Po dwóch dniach wyszłyśmy do domu, gdy goraczka nie wróciła przez całą dobę. Ja z mężem też mieliśmy covid, ale dopiero, gdy córka już lepiej się czuła. To było w listopadzie ubiegłego roku. Ogólnie lekarze mówili, że dzieci dobrze znoszą covid, u nas lekarka powiedziała "na szczęście to covid, bałam się że to urosepsa". Bardzo się bałam o córkę, ale rzeczywiście dobrze zniosła chorobę. W sumie dotychczas to była jedna infekcja, która miała, a ma już 14miesiecy

Podepnę się, nasza mała 3msc i covid… na razie trzeci dzień, gorączka już tak nie wybija i na szczęście w miarę je ale widać że jest słaba. Macie coś co pomaga przejść to cholerstwo? Na razie podajemy paracetamol i odciągamy katar w kółko, tyle w sumie z zaleceń od lekarza
Mój miał 1.5 dnia i przeszło. Oprócz gorszego apetytu nic mu nie doskwiera

Do góry