reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś na poprawę humoru

reklama
Ja też coś mam:

Rok 1497. Płynie sobie statek piracki straszliwego kapitana 'Rudobrodego'. Nagle na horyzoncie pojawia się statek towarowy. Majtek z bocianiego gniazda woła:
- Kapitanie statek towarowy na horyzoncie!
- Dobra jest! Podajcie moją czerwoną koszulę!!!
Kapitan założył koszulę, dokonali abordażu, straszliwej rzezi i statek był ich. Płyną dalej. Nagle na horyzoncie pojawia się drugi statek towarowy. Majtek z bocianiego gniazda woła:
- Kapitanie statek towarowy na horyzoncie!
- Dobra jest! Podajcie moją czerwoną koszulą!!!
Znów założył koszulę, dokonali abordażu, straszliwej rzezi i statek był ich. Po kilku takich "akcjach", jeden z marynarzy pyta:
- Kapitanie! Dlaczego na "akcje" zawsze zakłada pan czerwoną koszulę?
- Bo jak napadamy na statek, to mogą mnie przecież ranić, a na czerwonej koszuli nie widać plam krwi. A gdy nie widać, że kapitan jest ranny, to duch załogi nie upada i wszyscy walczą jak lwy!!!
W tym momencie majtek z bocianiego gniazda woła:
- Kapitanie 12 brytyjskich statków wojennych!!!
- Dobra jest!!! Podajcie moje brązowe spodnie...

Znalezione na jakims blogu:

Micho: mamo, kupisz mi misia Keteny?

ja: misia Keteny?

Micho: tak, w biedronce

ja: dobrze, jak będzie to ci kupię

Micho: na pewno będzie. zawsze jest

ja: skąd wiesz?

Micho: (śpiewa z zapałem reklamę biedronki) codziennie! Miś Keteny!

Organizacja “KOBIETY” ma zaszczyt zaprosić na wieczorne zajęcia podyplomowe dla mężczyzn. Wstęp wolny-tylko dla mężczyzn. Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY

JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją

PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA TRZYMADEŁKACH?
Dyskusja o podstawowych różnicach między damską a męską używalnością sedesu ilustrowana przeźroczami.

RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne (z pomocą zdjęć i wykresów)

STATKI I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ SAMODZIELNIE DO ZMYWARKI LUB ZLEWU
Debata panelowa z udziałem ekspertów od spraw lewitacji

PILOT DO TELEWIZORA
Utrata pilota- linia pomocy i grupy wsparcia

NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne- strategia szukania we właściwych miejscach, tj. przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania

DZIEŃ DRUGI

PUSTE KARTONY I BUTELKI: LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne; jak usuwać butelki tak, by żona o nich nigdy się nie dowiedziała (dla dobra trwałości małżeństwa)

ZDROWIE; PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA
Prezentacja PowerPoint; jak usatysfakcjonować tym samym bukietem żonę i kochankę (takoż dla dobra trwałości małżeństwa)

PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ
Wspomnienia tych, którzy przeżyli (oraz wspomnienia tych, którzy przeżyli straciwszy kierunek, takoż dla dobra trwałości małżeństwa)

CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO GDY ONA PROWADZI?
Gra na symulatorze; Wspomnienia tych, którzy przeżyli; ćwiczenia rehabilitacyjne, porady prawne dla ofiar kraks

DOROSŁE ŻYCIE: PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJA MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne z podziałem na role (z udziałem doświadczonych matek wraz z wykorzystaniem gumowych modeli dmuchanych)

JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM W ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja, techniki oddechowe, ćwiczenia praktyczne przy użyciu kart kredytowych.

ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA(Prosimy o przyniesienie własnego kalendarza i telefonu komórkowego)
ćwiczenia praktyczne - jak świergolić, by się wyświergolić.

TECHNIKI PRZEŻYCIA: JAK ŻYĆ BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci oraz adresy psychiatrów i najbliższych domów dla wariatów jako jedynych miejsc bezpiecznych dla niedokształconych mężczyzn.

ZAJĘIA UZUPEŁNIAJĄCE:
Jak racjonalnie wykorzystać siły przerobowe naszych towarzyszek życia;
Zajęcia praktyczne z zaproszonymi gośćmi z Serbii:

Zapisy w holu Sejmu…

:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:
najbardziej podoba mi się to:
DOROSŁE ŻYCIE: PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJA MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne z podziałem na role (z udziałem doświadczonych matek wraz z wykorzystaniem gumowych modeli dmuchanych)

reklama
Do góry