reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

A u nas:
6.00 - cyc
9.00 - cyc
12.00 - 13.00 - obiadek zwykle dwa słoiczki między 260-320 g
17.00 - deserek ze słoiczka 130 g i cyc
20.00 - kaszka na moim mleku 100 g i cyc

w międzyczasie trochę picia: soczki, woda lub herbatka, zwykle niedużo: 30-60 ml

reklama
A u nas:
12.00 - 13.00 - obiadek zwykle dwa słoiczki między 260-320 g

:szok: :szok: :szok: Niezły Wojciaszek ma spust!

A u nas:
6.30 - cyc
10.00 - deserek - 190g
14.00 - obiadek - 190g-235g
17.00 - cyc (nie zawsze)
19.00-20.00 - cyc
W nocy cyc, co najmniej 3 razy:baffled:
Herbatka rumiankowa, rzadko soczek - 100-150ml

Faktycznie, niezle sobie Wojciaszek podjada :-D :-D :-D

A my glownie mamusie wsuwamy hehe:
6.00 mamusia
8.30 mamusia
10.00-10.30 deserek ze sloika (ok. 130)
13.30 mamusia
15.00 mamusia
17.00 obiadek - zupka mamusi (ok. 200-220)
19.00 COS :-D chrupek, soczek, ciut kaszki, maly sloiczek z owocem, cokolwiek, zeby zapchac dzioba
20.30 mamusia
3.00 mamusia :szok:

U nas
7 albo 6 i 8 mamusia
10 kaszka na modyfikowanym
czasami 12 około pół utartego jabłuszka
14 obiadek 190-220 chociaż zjada ile mu się da, zdarzyło się nawet 2 słoiczki po 150 :) no ale najczęściej 190 ml
16/16.30 troszkę mamusi przed snem
17/18 deserek - zazwyczaj słoiczek 130-150 ml albo podobnie kisielku lub owoców własnej roboty
20 mamusia
24 mamusia-czasami na śpiocha bez budzenia (ten posiłek nam doszedł jak zrezygnowaliśmy z kleiku na odciągniętym mleku- a zrezygnowaliśmy bo moje cycusie jakoś przestały lubić laktator)
do tego czasem jakaś kromka pieczywa chrupkiego/chrupek/biszkopcik
i soczek - 50-100 ml dziennie
herbatka lub kompot - różnie, czasem kilka łyków tylko dla popicia obiadu lub po spaniu a czasem około 100 ml- na kilka rat - generalnie jest zazwyczaj tak że do obiadu jest dyżurna butelka z herbatką/kompotem, a po obidzie z sokiem - i wypija na kilka rat

U nas jest tak...

ok 09:00 papka mleczna lub jakas inna kaszka...
przy drzemce popije mleka lub herbatki...
ok.13:00 obiadek-jeden sloiczek do tego deserek
ok.16:00 mleczko
i po kapieli mleko czyli tak o 20:00

W miedzy czasie podjadamy jabluszko,popijamy soczek,zagryzamy jakims sucharkiem...

oj ale te wasze dzieciaki podjadają .. my rajczej lajtowo, u nas zalezy jak pracuję - na która zmianę

5-6 na śpiocha cycek
ok9 albo cycek albo moje mleczko z butli
12 deserek cały albo prawie cały słoiczek
15 obiadek cały albo prawie cały słoiczek - w wekendy próbuje przemycić moją kuchnię
16 do zaścnięcie troszkę mleczka butla albo cycek
19 kaszka na mleku modyfikowanym ( niestety ale kończa się zapasy mojego mleczka)
21 cycek do zaśnięcia po kąpieli
ok2 cycek

U mnie podobnie
6 cyc
10:30 kaszka na mleku modyfikowanym
w tak zwanym miedzyczsie herbatka, biszkopcik , skóra od chleba, banan, jabłko lub takie tam
15:00 obiadek obiadek ze słoiczka lub warzywka na parze hit ostatnich dni
17:00 deserek
19:30 cyc
i w nocy cyc , cyc , cyc ,cyc....................

Ano ma ten mój Wojtek spust, że hej. A pani doktor mówiła, żeby dawać tyle ile chce zjeść. Czasem jednak ograniczam - jak zje z 300 g i dzióbek dalej otwarty. Bo mi się w kulkę zamieni moja kluseczka.:-)
On po porostu chyba lubi jeść - ma to po mamusi. I po tacie też.

u nas ok 8 mleko ale malo bo cos mleko jest fuj ok 50
11-12 kaszka na mleku 180-200ml
15-16 owoce ok 170 ml(banan sredni rozciapkany z mlekiem,
albo gruszka z kaszka i mlekiem
1/3 melona na tarce + kaszka
albo sloiczek owocow z jakas kaszka)
19-20 sloiczek 190gr zupki z ryzem albo jak za zadka to z kaszka.
22 kaszka na mleku 180-200ml

pic to z musu jak cos wcisne to gora na dzien ze 30 ml herbatki malinowej hipp

reklama
Ano ma ten mój Wojtek spust, że hej. A pani doktor mówiła, żeby dawać tyle ile chce zjeść. Czasem jednak ograniczam - jak zje z 300 g i dzióbek dalej otwarty. Bo mi się w kulkę zamieni moja kluseczka.:-)
On po porostu chyba lubi jeść - ma to po mamusi. I po tacie też.
Mamoot to tylko się cieszyć ze ma apetyt, a nasze dzieciaczki tyyyle się ruszają, że im nadwaga nie grozi;-)

Do góry