reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
a my w sobote daliśmy soczku marchewkowego własnej roboty wypiła z apetytem ale zbyt częst nie będe dawała narazie raz w tygodniu a potem zobaczymy a zupki to chyba dopiero po konsultacji z pediatra-idziemy za trzy tygodnie

Oj niedługo, niedługo. Jakieś 3 dni średnio nam starcza. Też zależy od Oli apetytu bo czasem zrobię papu a ona zje ze 30 ml i nie chce no i trzeba wylać i zrobić za jakiś czas nowe. Ale przeciętnie to 2 na tydzień.

Od 5 miesiąca (czyli za 2 tygodnie) zacznę Olusi dawać kaszki więc wtedy mleka starczy na dłużej bo będzie jadła 2-3 razy na dobę a teraz jada 6 posiłków mlecznych. A i tak jada Srednio 110-120 ml. więc raczej niezawiele.

a czy konsultowałaś z kimś w jakich proporcjach podawać to wszystko bo mnie to zastanawia
bo jeśli przejdziemy całkiem na butle to chce dawać też inne zeczy ale nie wiem ile

A moja Noemi dzis dostala 20ml soczku marchwiowego Hippa,ale za pol godzinki bylo karmienie, a po karmieniu zapinalam jej bluzeczke z tylu i przelozylam przez kolano i caly soczek wraz z mleczkiem wyladwal na moim kremowym dywanie:-):-):-)Nie musze dodawac ze marchewka nie chce sobie zejsc z dywanika...;-)

reklama
a czy konsultowałaś z kimś w jakich proporcjach podawać to wszystko bo mnie to zastanawia
bo jeśli przejdziemy całkiem na butle to chce dawać też inne zeczy ale nie wiem ile

Beatko co do mleczka to robię jej porcję 110-120 ml wody i 4 miarki Bebika płaskie. Poza tym Ola dostaje od jakiś 2 tygodni jabłuszko ze słoiczka. Najpierw po 1 łyżeczce co 2 dzień teraz już 6-8 łyżeczek takich dla dzieci rozłożone na 2 porcje. A teraz zaczynam dawać jabłko z marchewką. Konsultowałam z naszą panią pediatrą.

Do góry