reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Boze ale wydatki przed nami, to krzeselko jest za drogie uwazam...zalamuje sie bo jeszcze Krakow i szpital bede musiala wynajac pokoj itp , przydaloby sie wygrac w totka ;-)

reklama
No ja dałąm bodajże 270 zł ale jest naprawdę duże i ma stolik - mam nadzieję że wystarczy na długo...zresztą to był wybrany przez nas prezent od dziadków na chrzciny :) a teraz już z niego korzystamy jak jemy zupkę albo deserek - Karol lubi - jak go w nim przypinam to już wie że zaraz coś dobrego dostanie :)

U NAS tak oczywiście cycuszek, Martynka już w końcu chwyciła butelkę dajemy herbatkę z HIPA ułatwiającą trawienie, oprócz tego słoiczki gerbera marchewka marchewka z jabłkiem zupki jażynowa narazie. Próbowałam już banana ale ździebko i narazie się jeszcze wstrzymam.Wczoraj pierwszy raz dałam sucharek namoczony oczywiście w wodzie przegotowanej z cukrem BARDZO MAŁEJ SMAKOWAŁO!!!!!!!!!!!!Czy wasze maluchy też tak otwierają buzię jak wy jecie ???Moja mała jak widzi że ktoś je to też chce normalnie otwiera buzię no i czeba jej taki okruszek dać żeby się nie zachciało!!!!!!!!!

Boze ale wydatki przed nami, to krzeselko jest za drogie uwazam...zalamuje sie bo jeszcze Krakow i szpital bede musiala wynajac pokoj itp , przydaloby sie wygrac w totka ;-)
a propo wydatków.. Asiu mam wrażenie że to studnia bez dna... krzeseleczko do karminia za 300zł, jeszcze zniosę ale ceny fotelików samochodowych ( ok 600-800) mnie przerażają...w totka też bym chciała wygrać chociaż z 5000 zł nie jestem wymagająca

U nas z Kuba przestał się najadać a mleczka nie starczało więc pediatra dał błogosławieństwo na zupkę zamiast jednego posiłku. Ale i tak bym podawała poprostu ze względów poznawczych. Maluch poznaje świat wszystkimi zmysłami więc napewno odrobina nowych doznań smakowych nie zaszkodzi Kubiszonowi. Chciałam mu dawać tak po parę łyżeczek a reszta cycuś, no ale wyszło inaczej. Pozatym Kuba po zupie wytrzymuje 4 godzinki bez apu a po mleku co najwyżej 2 :-) :-) :-) :-)

sumka a ile zupy zjada Kuba? nie wiem ile Otylce podawc, aby zastapic jej jedno karmienie

Ell mnie pediatra powiedziała, że do 120 ml ale ja najczęściej daje cały malutki słoiczek, tam jest różnie bo zależy od producenta. Natomiast jak ugotowałam sama to chyba myła za mało słodka bo nie zjadł całej porcji

ptanie odnosnie krzeselek do karmienia : da sie regulowac je tak zeby maluch NIE siedzial tak jak dorosly? tzn czy jest opcja pollezaca? nasza pani od gimnastyki powiedziala: nie sadzac, nie sadzac, nie sadzac! jeszcze czas. dziecku sie to okropnie spodoba ale po kilku tygodniach moze sie okazac ze kregoslup nie wytrzymuje i z pieknej pozycji siedzacej zrobi sie pałąk z plecow.jeszcze ma ze 2 miesiace czasu na normalne siedzenie i ja zamierzam sie stosowac ale takie krzeselko to by sie przydalo powoli...
Asiu my sie wczoraj pytzlismy przyjaciela co w Warszawie na stale mieszka co moze nam polecic zebysmy w czasi operacji tam pomieszkali. podobno najbardziej sie oplaca wynajac mieszkanie na np. tydzien (kompletnie urzadzone) bo kosztuje to powiedzmy z 800 ale hotel w warszawie to koszmar cenowy.on nam zalatwi zeby bylo dla nas ok. no ale tak czy siak to wydatek...i cos jesc tam trzeba... a nawet nie wiem ile tam siedziec bedziemy. ze dwa dni przed operacja, potem moze ze 3... A w Krakowie to nie wiem jak jest ze spaniem. a kiedy dokladnie macie operacje?

reklama
Do góry