reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Mamoot, ja podaje bo lekarz ma takie "wyznanie". Karolek też bardzo ładnie przybierał na wadze (biorąc pod uwagę jego wagę najniższą 2800 g to przybierał przez pierwsze 3 m-ce po około 1100-1200 g na miesiąc) ale lekarz uważa że niektórych składników, witaminek które są w warzywkach w naszym mleku po prostu nie ma, że może się dziecko nabawić anemii jak do 6 m-ca jest tylko na mleku (nawet jak przybiera) no i że trzeba go powoli przyzwyczajać do czego innego bo starsze jest trudniej przyzwyczaić i przekonać. No ale myślę że to kwestia "filozofii lekarza" i własnej - czy nam to pasuje - nam pasowało bo Karolek bardzo chciał już innego papusiu no i ja wróciłam do pracy więc mi pasowało powoli co innego wprowadzać

reklama
U nas z Kuba przestał się najadać a mleczka nie starczało więc pediatra dał błogosławieństwo na zupkę zamiast jednego posiłku. Ale i tak bym podawała poprostu ze względów poznawczych. Maluch poznaje świat wszystkimi zmysłami więc napewno odrobina nowych doznań smakowych nie zaszkodzi Kubiszonowi. Chciałam mu dawać tak po parę łyżeczek a reszta cycuś, no ale wyszło inaczej. Pozatym Kuba po zupie wytrzymuje 4 godzinki bez apu a po mleku co najwyżej 2 :-) :-) :-) :-)

Partrycja ja mam to krzesełko i jak dla mnie jest super, a najlepsze lest to że składa się jedną reką, a drugą można trzymać bobasa:-)

reklama
Do góry