reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Myślę Beatko że twoja Oliwia jest już na tyle duża że od soczków można spokojnie zacząć (pamiętaj żeby zwiększać od 1 łyżeczki do 30 ml-spokojnie, więcej jak już zacznie jeść zupki)...ja już wielokrotnie słyszałam o tym, że pomimo wszelkich zalet naszego mleczka, w penym wieku (i to nie dopiero po 6 m-cu ale wcześniej) przestaje naszym maluchom wystarczać, takich witaminek jak w sokach i warzywkach w mleczku podobno nie ma

reklama
Ja karmię zgodnie z zaleceniem pediatry caly czas mlekiem z kaszką :eek:
Próbuję podawać zupki, ale nie bardzo smakują ....może dlatego że podaje łyżeczką?
Wszystkie deserki z jablkiem odpadają - Maciek pluje na odległość:-)
NO i te zatwardzenia!! Dziewczyny jak tego uniknąć ?

oj i ja pojadłam sobie wczoraj na wieczór "działkowych " jabłuszek- starłam też Klaudce- a dziś kupka za kupką:-D.

Dziewczyny, jakie mleko modyfikowane podajecie dzieciaczkom? Będę wprowadzać powoli bo po nowym roku ide do pracy.
Chodzi mi konkretnie o firmę. Pediatra powiedziała że należy mieć takowe w domu w razie czego.

Sylwia, może nie będziesz musiała? Ja chodze do pracy już prawie miesiąc, a Miki pije mleczko tylko naturalne ;-)

Na dniach ruszamy z pierwszymi soczkami - na poczatek z marchwi. 1-2 krople na 1 łyżeczke przegotowanej wody - normalnie szaleństwo:-D :-D :-D

Ile na raz maksymalnie piją Wasze dzieciaki soczku z marchwi, jabłka?

moja Oliwka pije co drugi dzień 30-50ml soku z marchwi niczym nie rozcieńczany,poprostu go uwielbia
dałam jej raz zupkę ale nie była zachwycona

reklama
Do góry