reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Ania, poradzimy sobie z odczytaniem :-) A o tym ja słyszałam już dawno. Diety przeważnie są nastawione na szybkie schudnięcie, więc ograniczają pewne ważne dla organizmu składniki. Dlatego nie wolno stosować żadnej diety przez dłuższy czas...

A Marcinek od jakiegoś tygodnia nie może nawet patrzeć na banany... Nie zje nic, co chociaż pachnie jak banan... mimo że je wcześniej uwielbiał :confused:
A powiedzcie mi taką rzecz - przeczytałam gdzieś, że dziecko powinno zjadać kolację najpóźniej 2 godziny przed snem. Tylko nie wiem, jakiego wieku to dotyczyło. Ale ja nie wyobrażam sobie, żeby Marcinek przespał noc zjadłszy kolację o 18... Zawsze je najwcześniej o 19, a o 20 już śpi.

Asia tez to czytaąłm ale zdecydowanie nie stosuję, u nas kolacja o 20, czasem około21 nawet,
u nas z nowości na topie prażona kukurydza :) tzn już w wakacje w niej zasmakował ale dawno nie jadł, teraz sobie przypomniał jak mu smakowała...

Asia u nas wlasnie tak wychodzi, ze Julek je w sumie dwie godziny przed snem bo je o 18 a spi o 20. W sumie najpierw po kapieli przed snem dostawal butle mleka ale teraz zmienilismy zwyczaj i dostaje po kolacji do popicia troche mleka (jakies 200ml) a potem juz nic. U nas problemow nie ma i Julek przesypia spokojnie noc (ostatnio nawet nie budzi sie kolo 7 a juz koo 8:-)). Moze tak Ci sie tylko wydaje, ze Marcinek nie przetrzymalby spokojnie nocy gdyby zjadl wczesnej ale w tak naprawde to ja bym sie jakos specjalnie nie stresowala regulami bo skoro je o 19 i tak mu z tym dobrze to po co to zmieniac. Wazniejszy jest chyba schemat dopasowany do malucha a nie maluch do schematu:-)

Baska a ta prazona kukurydze to sama robisz na patelni? Bo to chodzi o popcorn tak? Tak pytam bo ja choc za popcornem nie przepadam to statnio mialam zachcianke maz mnie powstrzymal przed kupnem takiego do mikrofali bo ponoc wyszlo na jaw,ze jest bardzo niezdrowy. Ale z tego co mowl to chodzilo tylko o ten z mikrofali.

reklama
Do góry