reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Cicha, teraz przez kilka miesięcy cały czas będzie Ci przybywać A babkę ziemniaczaną ja też znam ( zachodnia Polska), ale to przepis po babci, a ona pochodziła gdzieś zza Buga...cos czuje, ze przez te dwa tygodnie 'kulinarnej
rozpusty' przybylo mi gdzie niegdzie kilka centymetrow
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Mati piatal!!!:-)
Cicha ale narobilas smaka na ta bule z kruszonka
Cicha ale narobilas smaka na ta bule z kruszonka
patrycja24berlin
A ja babki nie znam a chcialabym poznac:-)
No to Pati zapraszam - zostalo jeszcze kilka kawalkow;-)
A babka to w sumie taki gruby pieczony placek ziemniaczany - tzn. rob sie bardzo podobnie tylko ciasto musi byc nieco gesciejsze i mozna dodac podsmazony bczek lub kielbaske, wymieszac, wrzucic do formy i upiec. Smaczna zarowno cieplutka i chrupiac jak tez taka z drugiego dnia podsmazana na patelni. Ja juz nawet nie wiem, ktora wole bardziej:-)
A co kilogramow i masy to wiem, ze mi musi przybywac ale moze jednak nie koniecznie w takim tempie ;-):-)
A babka to w sumie taki gruby pieczony placek ziemniaczany - tzn. rob sie bardzo podobnie tylko ciasto musi byc nieco gesciejsze i mozna dodac podsmazony bczek lub kielbaske, wymieszac, wrzucic do formy i upiec. Smaczna zarowno cieplutka i chrupiac jak tez taka z drugiego dnia podsmazana na patelni. Ja juz nawet nie wiem, ktora wole bardziej:-)
A co kilogramow i masy to wiem, ze mi musi przybywac ale moze jednak nie koniecznie w takim tempie ;-):-)
patrycja24berlin
Cicha a jak ten placek sie robi bo ja nawet tego nie potrafie...Jak bys mogla to tak po kolei dla kulinarnego beztalencia to bardzo prosze...:-)
To juz jutro mame dopytam i wrzuce na przepisy. Chyba, ze ktos mnie uprzedzi:-)
Pati a Naomi na zdjeciach nie zajadala sie plackami ziemniaczanymi przypadkiem? Wiec chyba z kulinarnymi zdolnosciami nie jest tak zle:-)
Pati a Naomi na zdjeciach nie zajadala sie plackami ziemniaczanymi przypadkiem? Wiec chyba z kulinarnymi zdolnosciami nie jest tak zle:-)
patrycja24berlin
Cicha owszem i placki ziemiaczane ale gotowe takie z markietu
Bo jakby tak czekac az sie zabiore za tarcie ziemiakow to moznaby sie niedoczekac
a za przepis bede wdzieczna...
Bo jakby tak czekac az sie zabiore za tarcie ziemiakow to moznaby sie niedoczekac
a za przepis bede wdzieczna...
reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Cicha, mi z Marcinkiem w pierwszym trymestrze brzuch tak wypchało, że kto nie wiedział, myślał, że to już co najmniej 5 miesiąc... Tylko że właściwie jeszcze wtedy to ja miałam dwie fasolki w brzuchu, więc to może dlatego...A co kilogramow i masy to wiem, ze mi musi przybywac ale moze jednak nie koniecznie w takim tempie ;-):-)
Podziel się: