reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
U nas dzis toscik smakowal tylko i wylacznie z orobina ketchupu...Inaczej mi wypluwala tosta i koniec...Ale za to od wczoraj uwielbia fete:-) Mialam wczoraj salatke z kurczaka i dokroilam fety to wyjadala mi z talerza:tak:

Dzieki dziewczyny za rady:-):-):-), sprobuje dawca chrupaki i skorki od chleba.Mati dobrez sobie radzi z flipsami, wiec moze potrzeba troche czasu. Zupki na razie miksuje ale tak nie do konca - Mati chyba jedna woli takie na maksa zmiksowane....

A mojej Olce dałam wczoraj monte. I smakowało, dopóki Mała żłośnica nie zobaczyła na moim talerzu zupy czosnkowej z grzankami. Monte poszło precz. Pól talerza mi wrąbała. Co z tej dziewczyny wyrośnie??

Mati jakiś czas temu uwielbiał zupki i dania gotowe. Potem zasmakował w monte bananowym. A teraz pożera wszystko. Oczywiście zupki poszły w odstawkę , nawet te robione przeze mnie. Odstawiliśmy cyca i przeszliśmy na Bebiko 2R. Na przekąskę biszkopty i chrupki kukurydziane i oczywiście serki waniliowe typu monte. Kanapeczki z dżemem własnej roboty, paróweczki, a na obiad mięsko- mielone lub kurczak. Wiem że to nie całkiem jest tak jak podają w tabelach żywieniowych dla niemowlaków ale w końcu my mamy wiemy co nasze dzieci lubią jeśc i przecież im nie zabronimy a powoli nauczyc się muszą.:-)

reklama
Zdrowe żywienie:)))))) Milka njabardziej lubi ciasto z pizzy, kanapki z masłem Prsident solonym i wędlinką i jajecznice na masełku z pomidorami, smażoną nie na parze. Disiaj spróbujemy Danio truskawkowe. Acha i zajada się kiwi:-) Ostatnio jak jej dałam to po 15 minutach patre a ona juz go nie ma ( cale jej do rączki dałam ). Szukam na podłodze, nie ma... Myśle sobie ale wtrąbiła szybko... Potem wyjmuje ją z chodzika a ona cale dupsko mokre, myślałam ze pilucha pękła a ona w najlepsze przez jakieś 15 mnut ugniatala tyłkiem to kiwi ( połowe ), pewnie pic jej sie chciało i sok chciała zrobić:-):-D

Do góry