reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Sylwia w Warszawie w sklepie firmowym, ale tak jak pisałam wcześniej, że dawno temu i nie wiem czy jeszcze są;-)

reklama
Ale tu dziś cichutko. Ładna pogoda więc pewnie wszyscy na spacerkach. A u nas niestety strasznie dyma że głowę chce urwać. Olusia dostała dziś swoją pierwszą zupkę na obiadek. Zjadła połowę i poszła spać. A jak jej smakowała. Suuuper :happy:. No ale kaszek jeść nie chce :-(. Dałam jej dziś parę łyżeczek to mi wszystko zwróciła pięknie. Na szczęście brzunio miękki :-) :-)
Pysia a jaką dałaś zupę i ile? Jeśli sama gotowałaś to napisz dokładnie jaką. My mieliśmy zacząć zupki tydzień temu ale jakoś tak zwlekamy...chyba w poniedziałek bedzie pierwsza

Już odpowiadam. Zupka Jarzynowa Gerbera - tak się nazywa. Skład:marchew, woda, pitruszka,mleko pełne w proszku, skrobia kukurydziana, masło z mleka, ziemniaki.Słoiczek 130g miałam na 2 dni a to dlatego, że Ola już wcześniej jadła jabłko z marchewką i było ok. Po zupce też nic jej nie było a pałaszowała ją że uszy się trzęsły. No ale mama będzie molestować bo kupiłam wczoraj zupę-krem ze szpinaku i za jakiś tydzień dwa spróbuję jej dać.

i można dawac tak codziennie
ja co prawda dopiero od jutra chce zaczać jabłko z marchewka ale też nie wiem czy powinnam dawać codziennie nawet jeśli będzie chciała?

mozna codziennie ale trzeba zaczac od malych ilosci_jedna dwie lyzeczki i stopniowo coraz wiecej nam tak lekarz kazal sorki za brak polskich liter ale cos mi sie sknocilo w kompie i czekam na meza :)

Dokładnie, my też zaczynałyśmy od jednej łyżeczki. Drugiego dnia były dwie - jedna do południa druga po południu, następnego już trzy i tak dalej. Teraz jak pisałam daję pół słoiczka, a jak daję jabłko z marchewką to robię przerwę w zupce żeby za dużo marchewki nie miała, bo dla takich maluszków przed 5 miesiącem to zupki są głównie na bazie marchewki.

reklama
Klauduśka dostała już w sobotę (na swoje 4 miesiace:)- od dziadków-:-D- z gerbera mus - jabłko, marchew, winogron- zajadała się, zę hoho:)- taki słoiczek starczył na 3 dni:):):):cool2:

Do góry