reklama
Pysia a jaką dałaś zupę i ile? Jeśli sama gotowałaś to napisz dokładnie jaką. My mieliśmy zacząć zupki tydzień temu ale jakoś tak zwlekamy...chyba w poniedziałek bedzie pierwszaAle tu dziś cichutko. Ładna pogoda więc pewnie wszyscy na spacerkach. A u nas niestety strasznie dyma że głowę chce urwać. Olusia dostała dziś swoją pierwszą zupkę na obiadek. Zjadła połowę i poszła spać. A jak jej smakowała. Suuuper. No ale kaszek jeść nie chce :-(. Dałam jej dziś parę łyżeczek to mi wszystko zwróciła pięknie. Na szczęście brzunio miękki :-) :-)
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Właśnie ja też o ta zupke pytałam
, bo my wystartujemy z zupką w następny weekend.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
Już odpowiadam. Zupka Jarzynowa Gerbera - tak się nazywa. Skład:marchew, woda, pitruszka,mleko pełne w proszku, skrobia kukurydziana, masło z mleka, ziemniaki.Słoiczek 130g miałam na 2 dni a to dlatego, że Ola już wcześniej jadła jabłko z marchewką i było ok. Po zupce też nic jej nie było a pałaszowała ją że uszy się trzęsły. No ale mama będzie molestować bo kupiłam wczoraj zupę-krem ze szpinaku i za jakiś tydzień dwa spróbuję jej dać.
Basia26
Jabłko Ola dostaje codziennie, naprzemian z jabłkiem z marchewką. Tzn. słoiczek mam na 2 dni i tak jej co dwa dni zmieniam.
Basia26
Dokładnie, my też zaczynałyśmy od jednej łyżeczki. Drugiego dnia były dwie - jedna do południa druga po południu, następnego już trzy i tak dalej. Teraz jak pisałam daję pół słoiczka, a jak daję jabłko z marchewką to robię przerwę w zupce żeby za dużo marchewki nie miała, bo dla takich maluszków przed 5 miesiącem to zupki są głównie na bazie marchewki.
reklama
Podziel się: