reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz Bliżej "roczek"...

Oj, mi się jeszcze trochę nie chce o tym myśleć. :zawstydzona/y: Ale wiem, że już pora. I do tego urodziny Wojtka wypadają w tygodniu, który planowaliśmy spędzić na żaglach. Mam nadzieję, że mi się rodzina nie obrazi.
A póki co za tydzień Wojtek ma imieniny.
Sylwia, czy znasz jakiś inny termin imienin Wojtka niż 23 kwietnia?

Sumko, ale chłop musiał mieć radochę z tych baloników!:-)

reklama
Z tego co ja kojażę to ołówek oznacza że dziecko będzie pisarrzem albo takie zdolności do pisania czy malowania będzie miało. Ja jak robiłam roczek mojej córki to zamówiłam różowy tort z jej zdjęciem na lukrze bo taką cukiernie wynalazłam. Niestety nie miałam wtedy cyfrówki bo bym pokazała zdjęcie tego tortu :-( A jeśli chodzi o wróżby to właśnie z wyborem tych rzeczy przez dziecko robiliśmy i można położyc co sie chce byle tylko wiedziec co to symbolizuje. Poszperam trochę to może znajdę coś nowego na roczek ale my mamy jeszcze 2 miesiące czasu:tak:

Kurcze ale to zlecialo...a kiedy to bylo jak sie czekalo na porod????:szok:
A tu juz rocze przyjdzie wyprawic...Ja to znowu dyleme bede miala bo moja rodzina w polsce, Adama tu...wiec chyba dwa razy wyprawimy...:baffled:

U nas w rodzinie bylo zawsze ze kladlo sie rozaniec,piedziazka,kieliszek i dlugopis...

Kurcze Baska ja zaraz za Wami z roczkiem jestem i w dodatku bedziemy mieli dwa swieta bo i "Dzien Dziecka":-)
Moze uda sie na swierzym powietrzu zrobic u tesciow na dzialce,nadmuchamy mnustwo balonow,rozwiesimy kolorowe lampioy,grill,salatki jakis bajerancki tort,nadmuchamy basen zeby dzieciaki mialy radoche;-)
A w Polsce powtorka z rozrywki bo mamy dom z ogrodem wiec zowu mozna wymyslic cos na swierzym powietrzu...No i znajomych pozapraszac:-)

My też myśleliśmy o działeczce:tak: :laugh2:
Kurcze, tylko, że u nas roczek wypada w poniedziałek i co wtedy zrobić??? Czekać do soboty, czy w poniedziałek już cos małego zrobić - na pewno wszyscy zaproszeni nie dadzą radę przyjść...

Aż mi ciarki z emocji przeszły, jak czytałam Wasze wypowiedzi.... Nie mogę uwierzyć, że to tak blisko... Wydaje się, że tak niedawno jeszcze płakałam, kiedy kolejny test wykazywał, że nie jestem w ciąży....
Nasz roczek wypada w niedzielę, więc całkiem nieźle:-) Ale jeszcze nie myślałam o "oprawie" tego dnia, więc z przyjemnością poczytam Wasze pomysły i później pierwsze relacje:tak:

Mam kilka porad odnośnie organizacji przyjęcia-powinno odbyc się o takiej porze żeby dziecko akurat nie było zmęczone czy senne, nie powinno byc zbyt wielu gości żeby dziecko się nie przestraszyło, menu dostosowane do dziecka i jedyna zabawa to wyb przedmiotów i zaleca się cztery np. kieliszek, różaniec, książka, pieniążek- bo jak będzie więcej to dziecko zeświruje:-) ;-) To takie porady psychologa znalazłam na necie może się przydadzą:tak:

Olusia swoje pierwsze urodzinki będzie obchodzić na zamku w Gniewie. A po powrocie będzie powtórka już tylko dla rodziny. A myślałyście już o prezentach bo na pierwsze urodzinki to chyba powinno być coś wyjątkowego.

reklama
Do góry