reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Przeczytałam tę listę od Asylan i kurczę nie wiem co robić, bo moja Mała rzuca się jak ryba wyciągnięta na brzeg. Niby powinna ruszać się coraz mniej, bo ma mało miejsca, a zachowuje się jakby fikała kozły. I ciągle nie wiem jak jest ułożona, bo USG mam dopiero 16tego - a wcale nie czuję jej kopnięć pod żebrami - praktycznie tak jakby w ogóle na górze jej nie było - najwięcej ją odczuwam w dole brzucha, a teraz to tak jakby w poprzek leżała, bo waliła mnie po bokach. :szok: Do tego od paru dni bolą mnie też uda, a dokładniej pachwiny, zwłaszcza jak wstaję, albo jak w nocy mam pełen pęcherz. Macie też takie odczucia?

reklama
Dzagu ja czasem też tak mam, mały tłucze cały czas (i to bardzo często i dużo) w boki, a wiem, że jest ułożony główkowo. ale nogi pod żebrami czuję, a brzusio pod lewą piersią to już mam takie dziwne uczucie, coś jakbym miała znieczulenie miejscowe i jak dotykam, to jakby nie moja skóra była

Dzagud-ja mam podobnie. U mnie mala chyba ma caly czas glowe do gory-ale pewnosci nie mam. Nozki sa po prawej stronie bo mnie kopie ostro i to prawie caly dzien, tez mam wrazenie ze jest aktywniejsza niz byla. W pachwinach boli mnie praktycznie caly czas, da sie wytrzymac, raz mocniej raz slabiej ale w nocy jak wstaje to najmocniej. W dzien jak sie rozruszam to troche przechodzi.

moze Wam juz sie brzusio obnizyl? mnie nic nie boli, po wizycie wszystko zamkniete szyjka sie nie skraca junior ulozony glowka do dolu plecy po lewej kopie po prawej (w zebra tez nie jeszcze tylko w boczek). dzagud izka nie zazdroszcze ale skoro obie tak macie to moze nic takiego groznego, moze jeszcze ktos napisze ze tak ma... glowa do gory!!!!!!

Asylan-wiele osob tak ma, nie kazdy ale jednak to jest normalne, bo kosci sie jakby "rozchodza" zeby zrobic miejsce na glowke, no i moga sie z tym wiazac uciski na nerwy, co odczuwamy jako mniejsze lub wieksze bole. Ja jakis czas temu schizowalam z tego powodu bo nie przypuszczalam ze to moze byc takie uciazliwe i zaczelam sie zastanawiac czy to przypadkiem nie jest cos innego. Brzuch mi sie jeszcze nie obnizyl.

A mój maluch ostatnio prawie wogóle się nie rusza :-( zaczynam się martwić, jedyne na co mogę liczyć to kilka kopniaków na odczepne wieczorem jak się położę. Tłumaczę to sobie tym, że mały jestezmęczony moim kaszlem, zresztą od tego paskudnego kaszlu, to i ja jestem zmęczona i na dodatek skurcze się pojawiły :wściekła/y:
Brzuch mam nisko, ale tak było od samnego początku

mnie brzuch tez sporo sie juz obnizyl,do tej pory wadzil mi biust ukladajacy sie na nim,a teraz juz nie wadzi

mala za to rusza sie tak strasznie,ze czasami zastanawiam sie czy ona wogole spi,aleskoro nie tylko ja tak mam tzn ze to nic powaznego

Mnie pachwiny nie bolą tylko kość łonowa i to tak solidnie. Najczęścej kiedy wstaję, często mam z tym problem. Brzuch się jeszcze chyba nie obiżył, bo własnie tak jak było u Dorotki, wadzi mi biust (ostatnio poczułam kopniaka w pierś, ale śmieszne uczucie). A kopniaczki, albo raczej obroty czy wygibasy czuję średnio co 2 godziny.

No zobaczcie, a mi wczoraj juz ten ból kości między nogami wydał się taki podejrzany... łonowa tez mnie boli. Ale mnie bolą tylko kości, a pachwiny nie:p Brzuchol sie nie obnirzył jeszcze:) Co do ruchów Eryk ma dni takie że ledwie zmieni pozycje i tyle a inne ma takie, że mało nie wyskoczy:) W szpitalu powiedzieli mi że należy przez cały dzien naliczyć 10 ruchów, przy czym seria ruchów liczy sie jako jeden. Jolcia ty masz mały brzuszek wiec twój synek moze po prostu nie miec miejsca, te z nas które maja wieksze brzuchy, maja wiecej wód płodowych i tym samym dzidzie mają jak pływać:)

reklama
Sorga, Kochana, jak fajnie że znowu jesteś z nami!:tak: Co tam u Eryczka? Rozmyślił się co do wcześniejszego wyjścia na świat? A jak Ty się czujesz?

Do góry